Siirry sisältöön
Varten tarina - rakennusalan perheyhtiö
Varten tarina

Varte on luotettu ja laadusta tunnettu talonrakentaja

Olemme ensimmäisten 25 vuotemme aikana kasvaneet ja kehittyneet monipuoliseksi rakennusalan perheyritykseksi. Varten vakaasti etenevä kasvutarina vakavaraisena perheyhtiönä alkoi Kouvolasta, kun Heikki Kohosta tuli vuonna 1996 Joutec Oy:n toimitusjohtaja ja osakas. Samalla yhtiön nimeksi vaihdettiin Rakennus-Varte Oy.

Varte on vuosien saatossa kasvanut merkittäväksi toimijaksi alallaan. Emoyhtiö on Varte Oy ja tytäryhtiöt Varte Lahti Oy ja Varte Lappeenranta Oy. Perheyrityksen arvot näkyvät toiminnassa edelleen peräänantamattomuutena ja luotettavuutena.

 

Varte-Samoanheikki-julkisivu-visualisointi-katu

Varte vuonna 2025

Kannattava kasvu tulee jatkumaan

Lähivuosina keskitymme kannattavaan asunto- ja toimitilatuotantoon omaperusteisissa hankkeissa, KVR-hankkeissa, kilpailu-urakoinnissa sekä korjausrakentamisessa. Markkina-alueena on pääkaupunkiseutu ympäryskuntineen, Päijät-Häme sekä Kaakkois-Suomi.

Varte-konsernin liikevaihto kasvaa tasaisesti ja hallitusti 200 miljoonaan euroon, liiketuloksen pysyessä aina 4–5 %:n tasolla. Omavaraisuudesta pidämme tinkimättömästi huolta ja sen on säilyttävä vähintään 35 %:n tasolla.

Varten tarina alkoi vuonna 1995

Joutec aloitti asuntojen rakentamisen

Varten juuret ovat Heikki Henttosen ja Juha Outavan perustamassa Joutec Oy:ssä. Joutec käynnisti ensimmäisen rakennushankkeensa vuonna 1995.

Heikki_Koho

1996–1999

Heikki Koho toimitusjohtajaksi ja osakkaaksi

Vuonna 1996 Heikki Kohosta tuli Joutec Oy:n toimitusjohtaja ja osakas. Yhtiön nimeksi muutettiin Rakennus-Varte Oy.

Yhtiön rakentamien taloyhtiöiden tuotemerkiksi valittiin Heikki. Ensimmäinen sittemmin lukuisista omaperusteisista taloyhtiöistä oli As Oy Kouvolan Saarennonheikki, pieni kaksikerroksinen kerrostalo Kouvolassa.

Varten tarina - rakennusalan perheyhtiö

2000–2007

Nousukautena tasaista kasvua

Toimintamme laajeni Kymenlaakson ulkopuolelle ja kasvu oli nopeaa erityisesti Uudellamaalla. Varte-yhtiöt siirtyvät vuonna 2004 pääosin Kohon perheen omistukseen perustajaomistajien luopuessa omistuksestaan. Omaperusteinen asuntojen RS-tuotanto kasvoi, lisäksi perustimme Lahteen aluetoimiston.

Yhtiömme liikevaihto kasvoi yli nelinkertaiseksi vuoden 2000 reilusta 7 miljoonasta eurosta vuoden 2007 lähes 34 miljoonaan euroon.

2008–2009

Kilpailu-urakointi alkoi laman alla

Asuntokauppa hyytyi finanssikriisin puhjettua. Omaperusteisen asuntotuotannon täydentämiseksi laajensimme toimintaamme uudisrakentamisen kilpailu-urakointiin. Aloitimme myös mittavan Museokadun kolmion aluekehityshankkeen Kotkan keskustassa.

2010–2011

Kehitys jatkui laman jälkeen

Vuonna 2010 yhtiömme nimeksi tuli Varte Oy. Asuntokauppa vilkastui finanssikriisiä seuranneen laman jälkeen. Palveluksessamme oli jo 100 työntekijää, joista noin puolet työmaahenkilöstöä ja puolet toimihenkilöitä.

Vuonna 2011 nykyinen varatoimitusjohtajamme Harri Koho aloitti työnsä Vartessa. Laatujärjestelmämme sai ISO 9001 -sertifikaatin, minkä jälkeen laatujärjestelmää on määrätietoisesti kehitetty ja se on vuosittain auditoitu.

Mask Group 49

2012–2014

Pääkaupunkiseudun merkitys kasvuun

Vuodesta 2013 alkaen suurin osa liikevaihdostamme on tullut pääkaupunkiseudulta. Organisaatiomme oli valmis, kun voimakas kaupungistuminen lähti käyntiin. Se on lisännyt sekä asuntojen että toimitilojen rakentamista erityisesti pääkaupunkiseudulla ja sen lähikunnissa.

2015

Korjausrakentaminen alkoi

Käynnistimme uuden liiketoiminta-alueen ensimmäisen peruskorjaushankkeen myötä. Kyseessä oli Lahdessa sijaitsevan Metsäkankaan koulun peruskorjaus ja käyttötarkoituksen muuttaminen. Mettis-nimen saaneeseen rakennukseen tuli koulun lisäksi päiväkoti ja nuorisotilat.

Varte_Sammonkatu_5

2016–2017

Kokonainen kortteli Lappeenrantaan

Vuonna 2016 sekä uudisrakentamisen että korjausrakentamisen aktiviteetti oli vilkasta. Teimme siihenastisen liikevaihtoennätyksen, kun ennätysmäärä uusia rakennuskohteita valmistui.

Vuoteen 2017 mennessä suurin yksittäinen hankkeemme Rakuuna-kortteli valmistui Lappeenrannan torin varrelle. Keskon omistuksessa olevalla tontilla oli elinkaarensa
lopussa oleva liikerakennus. Hanke käsitti asemakaavan kehittämisen, uuden K-supermarketin ja pysäköintilaitoksen rakentamisen sekä yläkerrosten asuntojen rakentamisen.

Varte-Arto-Jokinen-yrityksille-1440

2018–2019

Rakenne- ja henkilömuutoksia

Yhtiöitimme Varten toiminnan Lahden alueella vuonna 2018. Varte Lahden toimitusjohtaja Juha Sankari tuli alueyhtiöön myös osakkaaksi.

Heikki Koho siirtyi syksyllä 2018 hetkeksi sivuun toimitusjohtajan paikalta. Tehtävän siirto uudelle henkilölle ei kuitenkaan onnistunut, joten Koho palasi vuoden 2019 aikana hetkeksi aiempaan toimitusjohtajan rooliinsa. Syyskuussa 2019 Arto Jokinen aloitti emoyhtiö Varte Oy:n toimitusjohtajana. Hänen ohjauksessaan toiminta alkoi jälleen kehittyä voimakkaasti ja vahva kasvu jatkui. Heikki Koho siirtyi konsernin yritysten hallitusten puheenjohtajaksi.

Varte-tapiolanheikki-visualisointi-fiiliskuva-1920

2020–2021

Kasvua koronapandemian aikana

Koronapandemian aikana suunnittelimme ja käynnistimme merkittäviä toimitilahankkeita sekä yhteensä satoja asuntoja käsittäviä asuntorakentamisen projekteja. Yhtiömme henkilöstön määrä nousi 170:een, ja heistä pääosa on teknisiä toimihenkilöitä. Liikevaihtomme on kasvanut vuoden 2000 noin 7 miljoonasta eurosta yli 170 miljoonaan euroon.

Toimintamme vahvistui Kaakkois-Suomessa, kun keväällä 2021 perustimme uuden alueyhtiön Varte Lappeenranta Oy:n. Yhtiön toimitusjohtajana aloitti Seppo Tokkola.

Yhteistyökumppanimme Stig nimitettiin keväällä 2021 tunnettuutta kasvattavaksi kunniavartelaiseksi.