Siirry sisältöön
Uusi koti turvallisesti

Uuden Varte-kodin ostaminen on turvallista

Varte-Palopellonkatu-olohuone-visualisointikuva-2-2

Näin Varte-kodin ostaminen etenee

 1. 1. Uusi kohde suunnitteilla

  Kun aloitamme suunnittelemaan uutta kohdetta, haluamme kuulla sinulta minkälaisia asuntoja meidän tulisi rakentaa. Pääset vaikuttamaan suunnitelmiin heti suunnittelun alussa. Järjestämme myös asiakastilaisuuksia, joissa kerromme lisätietoja kohteesta ennen ennakkomarkkinoinnin alkamista.

 2. 2. Ennakkomarkkinointi

  Ennakkomarkkinoinnin alkaessa pääset tekemään varauksen uuteen kotiisi. Voimme vielä alussa tutkia, ehditäänkö suunnitelmiin vaikuttaa. Teemme ennakkomarkkinoinnin aikana asuntoihin varaussopimuksia. Kun varausaste on noin 50 %, tehdään rakentamispäätös. Aloitamme RS-valmistelut, jotta voimme aloittaa kaupanteon ja rakennustyöt.

 3. 3. Asunnon osto

  Kun RS-asiakirjat ovat kunnossa, rakennuslupa on lainvoimainen ja RS-pankki näyttää vihreää valoa, aloitamme kaupankäynnin. Tässä kohtaa varauksen tehneen tulee tehdä päätös, tekeekö hän asuntokaupan vai vapauttaako asunnon. Kauppakirjan mukaisesti asunnon myyntihinta erääntyy rakentamisen mukaisesti noin 6-8 erässä. Kaupasta maksettavan varainsiirtoveron maksaa ostaja itse ja hän toimittaa asunto-osakeyhtiölle suorituksesta tositteen.

 4. 4. Materiaalivalinnat

  Kun asuntokaupat on tehty, on aika alkaa tekemään asunnon pintamateriaalivalintoja. Saat pintamateriaalivalinnoista oman esitteen ja valinnat tehdään annetun aikataulun mukaisesti verkkopohjaisen järjestelmän kautta. Valitseminen on helppoa ja mahdollisista muutostöistä voit pyytää muutostyöinsinööriltä tarjouksen.

 5. 5. Osakkeenostajien kokous

  Kun asuntoja on myyty vähintään 25 %, järjestämme asuntokauppalain mukaisen osakaskokouksen, jossa osakkeenostajat voivat valita oman rakennustyötarkkailijan ja tilintarkastajan. Varte valitsee aina RS-kohteisiin ulkopuolisen valvojan.

 6. 6. Työmaakäynnit

  Saat rakennustöiden edetessä kutsun tulla tutustumaan asuntoosi rakentamisen aikana ja pääset myös juhlimaan harjannostajaisia.

 7. 7. Muuttotarkastus ja vakuuden vapautus

  Kun valmistuminen alkaa häämöttämään, lähetämme sinulle muuttokirjeen noin 2 kk ennen valmistumispäivää. Muuttokirje on tuhti asiakirja, joka pitää sisällään mm. tiedon asunnon tarkistusajankohdista, yhtiölainan maksamisesta, tonttilainan lunastamisesta, yhtiön isännöitsijästä ja huoltoyhtiöstä. Lisäksi ohjeistamme miten saat uuden kotisi avaimen luovutuspäivänä.

 8. 8. Valmistuminen

  Avaintenluovutuspäivänä saat avaimet uuteen asuntoon. Varmistathan, että kaikki maksuerät ja muutostyölaskut on maksettu ajallaan. Noin kolme kuukautta valmistumispäivän jälkeen järjestetään hallinnonluovutuskokous, jossa yhtiö siirtyy rakennusaikaisesta hallinnosta osakkaiden omaan hallintoon ja hoitoon. Rakentamisvaiheen vakuus luovutetaan yleensä tässä kohtaa.

 9. 9. Vuositarkastus

  Vuositarkastus järjestetään Varten toimesta, kun rakennuksen käyttöönotosta on kulunut 12-15 kuukautta. Tarkastukseen liittyen huomiot mahdollisista virheistä kerätään kaikilta yhtiön osakkailta ennen korjauksien alkua. Kun asuntokauppasopimuksen ja urakkasopimuksen mukaiset velvoitteet on hoidettu, vapautetaan rakentamisvaiheen jälkeinen vakuus. Perustajaurakoitsijalla on 10 vuoden virhevastuu.

Katso myytävät asunnot