Siirry sisältöön
Urakat

Varte uuden hotellikokonaisuuden toteuttajaksi Katajanokalle

226 uutta Noli-studiota valmistuu vuonna 1929 rakennettuun kiinteistöön.

Varte

Varte-Havainnekuva-Kanavakatu-NREP-1800x1050

Varte Oy ja kiinteistösijoitus- ja kehitysyhtiö NREP ovat solmineet projektijohtomallisen urakkasopimuksen Helsingin Katajanokalla sijaitsevien kiinteistöjen korjausrakentamisesta. Kanavakatu 3:ssa sijaitsevaan kohteeseen saneerataan NREPin kehittämän Noli Studios –konseptin uusi kokonaisuus.

Saneerattavaan kohteeseen kuuluu kaksi alun perin satama-alueen tukkurakennuksiksi valmistunutta kiinteistöä. 226 uutta Noli-studiota valmistuu vuonna 1929 rakennettuun kiinteistöön. 1800-luvun lopulla valmistunut makasiinirakennus jatkaa toimistorakennuksena. Kulttuurihistoriallisesti ja kaupunkikuvallisesti tärkeät rakennukset ovat viimeisimpänä toimineet ulkoministeriön toimitiloina.

Noli Studios tarjoaa joustavia elämisen ratkaisuja, joka yhdistää ainutlaatuisella tavalla kodin mukavuuden hotellitasoisiin palveluihin. Loppuvuonna 2023 Kanavakadun valmistumisen myötä Noli-studiot palvelevat pääkaupunkiseudulla kuudessa eri kohteessa.

Etsimme Kanavakadun Noli Studiosin toteuttamiseen sopivaa kumppania, jolla on ymmärrystä ja kokemusta vastaavanlaisten muutoskohteiden toteuttamisesta. Noli on erittäin suosittu elämisen ratkaisu ja arjen yläpuolelle nostattava konsepti vaatii paljon myös tilojen toteuttamiselta. Kanavakadun saneeraus noudattaa ilmasto- ja päästövähennystavoitteitamme. Kunnianhimoisena tavoitteenamme on LEED Platinum –tason sertifikaatti osoituksena kestävistä ratkaisuista. Hankkeella luomme parempaa elämää niin asiakkaillemme kuin kaupunkilaisille. Olemme tyytyväisiä saadessamme Vartesta ammattitaitoisen ja kokeneen kumppanin toteuttamaan hankkeelle asetetut tavoitteet” kertoo NREPin osakas Petri Valkama.

Sisäpurkutyöt käynnistyvät Kanavakadulla vaiheittain jo kuluvan vuoden lopulla. Kanavakadun kohteessa huomioidaan kiinteistön aikakausi sekä alueen historialliset kerrostumat. Sisätilojen suunnittelussa ammennetaan rakennuksen valmistumisaikaa mukaillen 30-luvun tyylisuunnista ja erilaiset satama-alueen historiasta kertovat elementit näkyvät myös rakennuksen ulkopuolella muun muassa vanhasta junavaunusta toteutettavana terassina. Noli Studios tuo mukanaan kaupunkikuvan elävöittämistä sekä ilmeen että ravintola- ja kahvilapalveluiden muodossa.

Kanavakadun projekti on Varten historian suurin korjausrakentamisen urakka. Meille tämä on hyvin kiinnostava ja merkittävä projekti, joka vahvistaa asemaamme korjausrakentamista pääkaupunkiseudulla tarjoavana toimijana. On hienoa päästä luomaan uutta elämää vanhalle arvorakennukselle, jolla on merkittävä historia kaupungin kehityksessä. NREP toteuttaa rohkeasti nykyaikaisia elämisen ja asumisen ratkaisuja, sekä elävää kaupunkikuvaa. Kehitysvaihe yhdessä NREPin innovatiivisen joukkueen kanssa on ollut mielekästä ja olemme iloisia päästessämme rakentamisvaiheeseen” kertoo Varten toimitusjohtaja Arto Jokinen

Lisätietoja:
Varte Oy, Arto Jokinen, toimitusjohtaja arto.jokinen@varte.fi +358 50 327 4000
NREP, Petri Valkama, osakas, info@nrep.fi +358 9 674 410

Sinua voisi kiinnostaa myös:

Urakat

Varte urakoi Suomen Keskuskodeille Jätkäsaareen 60 asuntoa

Varte 24.05.2024

Urakat

Varte Lahti urakoi TA:lle asuntoja Keravalle

Varte 22.05.2024

Urakat

Varte toteuttaa Heikkinen Yhtiöiden toimistotalon

Varte 20.05.2024