Siirry sisältöön
Urakat

Varte toteuttaa Hekalle 228 asunnon peruskorjausurakan

Kohde sijaitsee Helsingin Tapulikaupungissa

Varte

Varte-Heka-palokellonkuja5

Varte Oy ja Helsingin kaupungin asunnot Oy ovat allekirjoittaneet urakkasopimuksen koskien Hekan omistamien kiinteistöjen peruskorjausta. Kohteena on Helsingin Tapulinkaupungissa osoitteissa Käsityöläisentie 27, Palovartijantie 6 sekä Palokellonkuja 5 sijaitsevien kuuden asuinkerrostalon peruskorjaushanke.

Urakka sisältää yhteensä 228 asuntoa sekä viisi liikehuoneistoa, bruttoala on 17 826 bm2. Rakennukset ovat valmistuneet vuosina 1976-1977 ja 1979. Rakennusten energiatehokkuutta parannetaan muuttamalla lämmitysjärjestelmä maalämpöön sekä asentamalla aurinkopaneelijärjestelmät. Asunnoissa ja sisätiloissa uusitaan kaikki pintarakenteet ja talotekniset järjestelmät. Julkisivujen ulkokuoret puretaan, uudelleen eristetään ja rapataan. Vesikatot alusrakenteineen uusitaan ja uudet iv-konehuoneet rakennetaan talojen katoille. Myös piha-alueet kunnostetaan. 

” Meillä on vahva osaaminen ja kokemus asuintalojen korjaushankkeista. Kohde on merkittävä kokonsa puolesta ja se vahvistaa tulevien vuosien tilauskantaa mukavasti. Olemme erittäin tyytyväisiä, että pärjäsimme tässä kilpailu-urakassa”, kertoo Harri Katajala Varten korjausrakentamisen johtaja.

Työt käynnistyvät helmikuussa 2024 ja tehdään vaiheittain kahden talon ollessa kerralla työnalla. Kohteen arvioitu valmistuminen on kesällä 2027. Kohteen veroton urakkasumma on noin 27 miljoonaa euroa.

 

Edit: Urakkaan liittyen ensimmäisen vaiheen sääsuojauksesta heräsi julkista keskustelu. Olemme vastanneet avoimiin kysymyksiin sivulla: >> https://www.varte.fi/kasityolaisentie27-saasuojaus 

 

Lisätietoja :

Varte Oy, Harri Katajala, johtaja korjausrakentaminen, p.044 0242 537, harri.katajala@varte.fi

 

 

 

Sinua voisi kiinnostaa myös:

Urakat

Varte urakoi Suomen Keskuskodeille Jätkäsaareen 60 asuntoa

Varte 24.05.2024

Urakat

Varte Lahti urakoi TA:lle asuntoja Keravalle

Varte 22.05.2024

Urakat

Varte toteuttaa Heikkinen Yhtiöiden toimistotalon

Varte 20.05.2024