Siirry sisältöön
Urakat

Varte toteuttaa yhdessä LähiTapiolan kanssa asuinkerrostalohankkeet Lahteen ja Lappeenrantaan

Varte ja LähiTapiola Aluekiinteistöt Ky allekirjoittivat esisopimuksen yhteensä 81 asunnon rakentamisesta.

Varte

Varte-Ruoriniemi-Lahti-havainnekuva

Varte ja LähiTapiola Aluekiinteistöt Ky ovat allekirjoittaneet esisopimuksen yhteensä 81 asunnon rakentamisesta Lahteen ja Lappeenrantaan. Molemmat asuinkerrostalohankkeet toteutetaan kokonaisvastuu-urakointina.

”Haluamme tarjota vuokralaisillemme korkealaatuista asumista myös Etelä-Suomen keskisuurissa kaupungeissa. Kummallakin paikkakunnalla sijaitsee Lappeenrannan yliopiston kampus, joka luo toimeliaisuutta ja vuokralaiskysyntää. Yliopisto yhdistettynä hyviin raideliikenneyhteyksiin takaa tasaisen kysynnän korkealaatuisille asunnoille”, kertoo salkunhoitaja Ville Hänninen LähiTapiola Kiinteistövarainhoito Oy:stä.

Lahdessa rakennetaan 46 asuntoa Ruoriniemen kaupunginosaan Vesijärven rannalle ja Lappeenrannassa asunnot rakennetaan puolestaan Saimaan rannalle Pallo-Tyysterniemen kaupunginosaan. Kumpikin kohde sijoittuu kaupunkien keskustojen välittömään läheisyyteen. Lahdessa kohteen pääurakoitsijana toimii Varte Lahti Oy ja Lappeenrannassa Varte Lappeenranta Oy.

”Kohteet vahvistavat Lahden alueyhtiön vahvaa työkantaa entisestään ja Lappeenrannassa hankkeen aloituksen myötä tuoreen alueyhtiön työkannalle on jo aloitettujen projektien lisäksi luotu vahva perusta alkaneelle vuodelle.”, kertoo varatoimitusjohtaja Harri Koho Varte Oy:stä.

Kohteiden rakentaminen alkaa heti vuoden 2022 alussa ja molempien kohteiden asunnot ovat muuttovalmiina valmiina vuoden 2023 ensimmäisellä puoliskolla. Molempien kohteiden suunnittelussa ja toteutuksessa huomioidaan erityisesti ympäristö- ja energiavastuutekijät. Lappeenrantaan rakennettavassa kohteessa lämmitys toteutetaan maalämmöllä. Lappeenrannan kohde myös ympäristösertifioidaan LEED- ympäristösertifikaatin Gold- tasoon.

Molemmat hankkeet ovat Varten oman alueellisen hankekehityksen tulosta ja Vartella on käynnissä useita hankekehityshankkeita ympäri konsernin toiminta-aluetta LähiTapiolalle toteutettavien hankkeiden lisäksi.

Lisätietoja:

Varte Oy, Harri Koho, varatoimitusjohtaja, harri.koho@varte.fi , p. 050 501 6000

LähiTapiola Kiinteistövarainhoito Oy, Ville Hänninen, salkunhoitaja, ville.hanninen@lahitapiola.fi, p. 040 507 8078

Varte-Ruorinimenkatu-tontti-Lahti
Varte-Viilukatu-tontti-Lappeenranta

 

Sinua voisi kiinnostaa myös:

Keravan Jaakkolassa Kotokorttelin havainnekuva
Urakat

Varte Lahti rakentaa ICECAPITALille asuntoja Keravalle

Varte 28.03.2023

Vehon liiketilat Espoon Olarissa
Urakat

Varte uudistaa Vehon liiketilat Espoossa

Varte 03.03.2023

Havainnekuva-LIDL-Vantaanlaakso
Urakat

Varte rakentaa LIDL-elintarvikemyymälän Vantaanlaaksoon

Varte 02.02.2023