Siirry sisältöön
Urakat

Varte toteuttaa Hekalle 237 asunnon peruskorjausurakan

Rakennustyöt tontilla käynnistyvät helmikuussa 2023.

Varte

Varte Oy ja Helsingin kaupungin asunnot Oy ovat allekirjoittaneet urakkasopimuksen koskien Hekan omistaman kiinteistön peruskorjausta. Sakara 2 osoitteessa Helsingin Kontulassa sijaitseva urakkakohde käsittää neljä kerrostaloa, jotka on rakennettu 1969 ja 2000. Urakka sisältää yhteensä 237 asuinhuoneiston peruskorjauksen. Kohteen yhteenlaskettu pinta-ala on 22 606 bm2. 

-Tämä korjausrakentamisen kohde on Vartelle merkittävä kokonsa puolesta. Olemme erittäin tyytyväisiä, että pärjäsimme tässä kilpailu-urakassa ja pääsemme toteuttamaan kohteen peruskorjauksen. Rakennusten energiatehokkuutta parannetaan muuttamalla lämmitysjärjestelmä maalämpöön sekä asentamalla aurinkopaneelijärjestelmät. Asunnoissa ja sisätiloissa uusitaan kaikki pintarakenteet ja talotekniset järjestelmät. Huoneistoparvekkeet ja julkisivut huolletaan. Vesikatot alusrakenteineen uusitaan ja uudet iv-konehuoneet rakennetaan talojen katoille. Myös piha-alueet kunnostetaan. kertoo Varten korjausrakentamisen johtaja Harri Katajala.

Työt käynnistyvät helmikuussa ja tehdään vaiheittain kahden talon ollessa kerralla työnalla. Kohteen arvioitu valmistuminen on tammikuussa 2026. Kohteen veroton urakkasumma on noin 32,9 miljoonaa euroa.

 Sakara 2, Helsinki

Lisätietoja

Varte Oy, Harri Katajala, korjausrakentamisen johtaja, 044 024 2537, harri.katajala@varte.fi

Sinua voisi kiinnostaa myös:

Varte-Sakara-A-talo
Projektit

Sakara 2:n A-talo valmistui

Varte 09.04.2024

Varte-Valon-kone
Projektit

Case: Valon Kone

Varte 08.04.2024

Varte-MLE
Projektit

Case: MLE

Varte 08.04.2024