Siirry sisältöön
Yhtiö

Varte luovutti Avialogiksen Vantaalla tilaajalleen

Vantaan Viinikkalaan valmistui logistiikkarakentamisen kohde Avialogis

Varte

Varte-avialogis-katto

Varte Oy on luovuttanut abrdn:n hallinnoimalle rahastolle logistiikkarakentamisen kohteen Avialogiksen. Kohteen hallinta luovutettiin tilojen käyttäjälle palveluyhtiö Baronalle luovutuspäivänä.

Varte rakensi Vantaan Viinikkalaan kehä III:n varrelle suuren logistiikkakeskuksen. Avialogis-hanke kohdistuu aikaisemmin Suomen Pankin omistamaan kiinteistöön, jonka kehittämiseen Varte löysi kumppaniksi abrdn:n hallinnoiman rahaston.

Logistiikkakeskus Avialogis on ollut Vartelle merkittävä hanke, kokoluokassaan kyseessä on toistaiseksi Varten suurin toimitilahanke. Hankkeen takana on alusta pitäen toiminut Vartella toimitilarakentamisen johtaja Mikko Sirviö.

"Logistiikkarakentamisen Avialogis-hanke oli meille merkittävä projekti ja on hienoa, että se saatiin vietyä onnistuneesti alusta loppuun asti. Hankkeen läpivieminen onnistuneesti vaati koko Varten toimitilaorganisaatiolta suurta panostusta. Suuri kiitos hyvästä hankkeen johtamisesta kuuluu kohteen koko projektihenkilöstölle. Yhteistyö Baronan sekä abrdn:n kanssa on ollut todella miellyttävää, joka on ollut merkittävässä roolissa hankkeen onnistumisen kannalta", kertoo Varten toimitilarakentamisesta vastaava Mikko Sirviö.

Avialogis käsittää kaikkiaan 34 500 brm2 toimisto-, varasto- ja teollisuustiloja. Rakennetun tontin koko on noin 80 000 m²:n kokoinen. Varte on toiminut hankkeessa asemakaavamuutoksen sekä hankkeen kehittäjänä ja rakentajana. Abrdn:n hallinnoima rahasto toimi hankkeessa investorina, joka osti asemakaavamuutoksen vahvistuttua tonttimaat Suomen Pankilta sekä on nyt Avialogis-kiinteistön omistaja. Abrdn:n paikallinen kumppani DEAS Asset Management yhdessä Varten kanssa etsivät logistiikkakeskukseen vuokralaisen, Barona Varastopalvelut Oy:n, jolle kohteen hallinta on nyt luovutettu.

"Kohteen kehitystyö sujui hyvin huomioiden koko hankeen elinkaari lähtien alkuvaiheen suunnittelusta ja vuokrauksesta hankkeen loppuun viemiseen saakka", toteaa Senior Asset Manager Matti Kivilä, DEAS Asset Managementilta.

Avialogis on yksi Suomen moderneimpia logistiikkakohteita, jossa sijoittajalle tärkeät ympäristönäkökulmat on otettu tarkasti huomioon sekä suunnittelu – että rakennusvaiheessa. Kohteen tiloja muokattiin ja suunniteltiin Varten oman hankesuunnittelun kanssa vuokralaisen tarpeiden mukaan tehokkaimmiksi yhdessä abrdn:n, DEAS Asset Managementin ja Baronan kanssa.

"Liiketoiminnan näkökulmasta Avialogis-hanke on meille strategisesti tärkeä. Olemme keskittäneet toimintaamme tähän uuteen logistiikkakeskukseen, joka parantaa kyvykkyyksiämme ja kehittää palveluitamme merkittävästi. Yhteistyö on sujunut erinomaisesti, Varte ja Aberdeen huomioivat meille tärkeitä muutostoiveita liittyen maalämpöön, aurinkoenergiaan ja sähköautojen latausinfraan", toteaa Baronan logistiikka-alan toimialajohtaja Janne Bergqvist.

Avialogiksen tontilla rakennustyöt alkoivat vuoden 2021 alusta ja kohde luovutettiin 31.8. tilaajalleen. Luovutus oli onnistunut ja tilaaja tyytyväinen.

Varte-avialogis-halliVarte-Avialogis-ennen-pihaasfaltointia

Lisätietoja: Varte Oy, Mikko Sirviö, johtaja toimitilarakentaminen, p. 040 723 1885, mikko.sirvio@varte.fi

 

 

 

 

Sinua voisi kiinnostaa myös:

Urakat

Varte urakoi 148 asuntoa Jätkäsaareen

Varte 31.05.2024

Havainnekuva Versowoodin uudesta pääkonttorista iltavalaistuksessa
Urakat

Varte Lahti urakoi Versowoodin pääkonttorin

Varte 31.05.2024

Urakat

Varte urakoi Suomen Keskuskodeille Jätkäsaareen 60 asuntoa

Varte 24.05.2024