Siirry sisältöön
Yhtiö

Varte-konsernin tilinpäätös on vahvistettu

Torjuntavoitto vaikeassa markkinatilanteessa

Varte

Varte-kuvituskuva-2

Konsernin tulos oli hyvä ja myös omavaraisuus säilyi hyvällä tasolla

Varte-konsernin tilinpäätös per 30.9.2023 on nyt vahvistettu. Kyseessä oli Varte Oy:n 30. tilinpäätös. Konsernin liikevaihto supistui 15 % edelliseen tilikauteen nähden, ollen 198,7 miljoonaa euroa (236,0). Huolimatta vaikeasta suhdannetilanteesta yhtiön kannattavuus säilyi hyvällä tasolla ja konsernin liikevoitto oli 7,0 miljoonaa euroa (12,8) - liikevoittoprosentti oli 3,5 % (5,4). Konsernin omavaraisuusaste pysyi edelleen myös hyvällä tasolla, ollen 45,8 % (55,6).

Liiketoimintayksiköt

Varte-konsernin liiketoiminnot jakaantuvat viiteen tulosyksikköön. Emoyhtiö Varte Oy:llä on pääkaupunkiseudulla kolme tulosyksikköä: asuntorakentaminen, liike- ja toimitilarakentaminen sekä korjausrakentaminen. Kaksi liiketoimintayksikköä muodostuu taas tytäryhtiöistä: Varte Lahti Oy ja Varte Lappeenranta Oy. Päättyneellä tilikaudella Varte-konsernin liikevaihdosta reilu kaksi kolmasosaa tuli pääkaupunkiseudulta, jossa asuntorakentamista oli 62 miljoonaa euroa, toimitilarakentamista 24 miljoonaa euroa ja korjausrakentamisen osuus oli 39 miljoonaa euroa. Asuntorakentamisen osuus koko konsernin liikevaihdosta supistui 55 %:iin (68 %).

Varte Lahti Oy urakoi jälleen menestyksekkäästi Lahdessa ja Keski-Uudenmaan kaupungeissa, sekä jatkoi omaperusteista asuntorakentamista Lahdessa. Varte Lahti Oy:n osuus konsernin liikevaihdosta oli 61,1 miljoonaa euroa. Varte Lappeenranta Oy teki toisen tilinpäätöksensä toteuttaen urakoinnin lisäksi myös kaksi omaperustaista asuntohanketta Kouvolassa ja Lappeenrannassa. Varte Lappeenranta Oy:n liikevaihto oli 14,6 miljoonaa euroa.

Muutoksia Varte-yhtiöiden hallituksessa

Vuoden 2024 alusta lähtien konsernin hallitustyöskentelyä on päätetty selkeyttää niin, että emo- ja tytäryhtiöiden hallitukset koostuvat samoista henkilöistä.

Konsernin hallitukseen on kutsuttu uutena jäsenenä DI Timo Nieminen, joka on tehnyt pitkän uran SRV-konsernin johtotehtävissä. Entisinä jäseninä hallituksessa jatkavat Jouni Lehtinen, Olli-Pekka Teerijoki ja Arto Jokinen sekä Kohon perheestä Hannu, Harri ja Heikki. Hallituksen puheenjohtajana jatkaa edelleen Heikki Koho ja varapuheenjohtajana Hannu Koho.

Konsernin hallituksen puheenjohtaja Heikki Koho kommentoi päättynyttä tilikautta seuraavasti:

”Huolimatta toimialan poikkeuksellisen vaikeasta markkinatilanteesta Varte menestyi hyvin päättyneellä tilikaudella. Konsernin liikevaihto laski jonkin verran edellisestä tilikaudesta. Kiristyneestä kilpailutilanteesta ja kasvaneista tuotantokustannuksista huolimatta onnistuimme tekemään varsin hyvän tuloksen. Kaikki yhtiöt pystyivät pitämään pintansa omilla toiminta-alueillaan, ja yhtiön omavaraisuus on vakaalla pohjalla. Konsernissa on erinomainen operatiivinen johtotiimi ja sitoutunut ammattitaitoinen henkilöstö. Konsernin hallitukset ovat erinomaisesti tukeneet operatiivista toimintaa. Kiitän tässä yhteydessä erovuorossa olleita hallituksen jäseniä Esa Elorantaa, Arto Nikkasta ja Pasi Suutarista.

Varte-konsernin tilauskanta on tällä hetkellä yli 250 miljoonaa euroa. Kuluvan, vuonna 2024 päättyvän, tilikauden liikevaihdon ennustetaan olevan noin 200 miljoonaa euroa ja tuloksen pysyvän edelleen hyvällä tasolla yhä vaikeutuneesta markkinatilanteesta huolimatta.”

Varte Oy:n toimitusjohtaja ja konsernijohtaja Arto Jokisen yhteenveto:

“Kulunut vuosi on ollut alallamme haasteellinen ja jää varmasti historiaan yhtenä synkeimmistä aikakausista. Asuntorakentamisen hiljentyessä Varten toimintaa on tukenut systemaattinen kehitystyö toimitila- ja korjausrakentamisessa. Saimme kasvatettua molempien tukijalkojen tuotantoa merkittävästi ja näiden yhteenlaskettu liikevaihto oli jo lähes puolet emoyhtiön liikevaihdosta.

Uskomme, että muutama vuosi sitten tehdyt organisaatiomuutokset sekä erikoistuminen toimitilaan ja panostaminen korjaamiseen näkyvät entistä positiivisempana tulevina vuosina.

Onnistuimme myös kääntämään asuntorakentamisen volyymiä urakointiin aikaisessa vaiheessa ja valmiita myymättömiä asuntoja oli tilikauden päättyessä vain 25 kpl.

Yhtiön taloudellinen asema pysyi edelleen hyvällä tasolla. Haastavasta toimintaympäristöstä huolimatta, olemme onnistuneet hankkimaan jälleen vahvan tilauskannan myös alkaneelle tilikaudelle. Uskon, että alkanut tilikausi on parempi sekä liikevaihdon että kannattavuuden osalta. Olemme pitäneet yhtiöstä hyvää huolta ja vahva kassa antaa meille hyvän tuen selvitä myös tästä poikkeavasta tilanteesta.”

Varte-kuvituskuva_2023_2-1-1

 

Lisätietoja:

Heikki Koho, heikki.koho@varte.fi, 040 545 6553
Hallituksien puheenjohtaja, Varte Oy, Varte Lahti Oy ja Varte Lappeenranta Oy

Arto Jokinen, arto.jokinen@varte.fi, 050 327 4000
Varte Oy, toimitusjohtaja ja konsernijohtaja

Juha Sankari, juha.sankari@varte.fi, 044 355 2795
Varte Lahti Oy, toimitusjohtaja

Seppo Tokkola, seppo.tokkola@varte.fi, 040 749 9166
Varte Lappeenranta Oy, toimitusjohtaja


Sinua voisi kiinnostaa myös:

Urakat

Varte urakoi 148 asuntoa Jätkäsaareen

Varte 31.05.2024

Havainnekuva Versowoodin uudesta pääkonttorista iltavalaistuksessa
Urakat

Varte Lahti urakoi Versowoodin pääkonttorin

Varte 31.05.2024

Urakat

Varte urakoi Suomen Keskuskodeille Jätkäsaareen 60 asuntoa

Varte 24.05.2024