Siirry sisältöön
Yhtiö

Varte-konsernin tilinpäätös on vahvistettu

Konserni jatkoi hallittua kasvua tuloksen säilyessä hyvällä tasolla.

Varte

Tapiolanheikki(08-2022)-04(2)-1

Varte-konsernin tilikauden 1.10.2021-30.9.2022 tilinpäätös on vahvistettu. Kyseessä oli Varte Oy:n 29. tilikausi. Varte-konserni jatkoi hallittua kasvua tuloksen säilyessä hyvällä tasolla. Konsernin liikevaihto kasvoi 36 % edelliseen tilikauteen nähden, ollen noin 236,0 miljoonaa euroa (173,2). Yhtiön kannattavuus säilyi hyvällä tasolla ja konsernin liikevoitto olikin 12,8 miljoonaa euroa (14,6) - liikevoittoprosentti oli 5,4 % (8,4). Konsernin omavaraisuusaste vahvistui ollen 55,6 % (38,3).

Liiketoiminnot ja organisaatio

Emoyhtiö Varte Oy:n liiketoiminnot on jaettu kolmeen tulosyksikköön, käsittäen asuntorakentamisen, liike- ja toimitilarakentamisen sekä korjausrakentamisen. Päättyneellä tilikaudella Varte-konsernin liikevaihdosta noin kaksi kolmasosaa tuli jälleen pääkaupunkiseudulta, jossa korjausrakentamisen osuus kasvoi, ollen lähes 30 % emoyhtiön liikevaihdosta. Asuntorakentamisen osuus koko konsernin liikevaihdosta oli noin 68 %.

Varte Oy:n tytäryhtiö Varte Lappeenranta Oy teki ensimmäisen tilinpäätöksensä, saavuttaen heti kelvollisen tuloksen 13,5 miljoonan euron liikevaihdolla. Varte Lahti Oy urakoi jälleen menestyksekkäästi Lahdessa ja Keski-Uudenmaan kaupungeissa, sekä jatkoi omaperusteista asuntorakentamista Lahden Ruoriniemessä. Varte Lahti Oy:n osuus konsernin liikevaihdosta oli noin 31,5 %.

Konsernin hallituksen puheenjohtaja Heikki Koho kommentoi päättynyttä tilikautta seuraavasti:

”Päättynyt tilikausi oli Vartella jälleen hieno. Konsernin liikevaihto kasvoi edelleen selvästi edellisestä tilikaudesta. Maailmantilanteen muutoksista ja kasvaneista tuotantokustannuksista huolimatta onnistuimme tekemään erittäin hyvän tuloksen. Yhtiöt pystyivät pitämään pintansa alueillaan ja yhtiön omavaraisuus on nyt todella vakaalla pohjalla. Konsernissa on sitoutunut ammattitaitoinen henkilöstö ja hieno määrätietoinen johtoryhmä.

Varte-konsernin tilauskanta on tällä hetkellä noin 220 miljoonaa euroa. Kuluvan, vuonna 2023 päättyvän, tilikauden liikevaihdon ennustetaan olevan noin 200 miljoonaa euroa ja tulostason pysyvän edelleen hyvällä tasolla vaikeutuneesta markkinatilanteesta huolimatta.”

Varte Oy:n toimitusjohtaja Arto Jokisen yhteenveto:

Varte on viime vuosina kasvanut merkittävästi. Päättyneellä tilikaudella kasvumme jatkui edelleen hallitusti ja tilikausi oli jälleen onnistunut. Toimintamme perustana on ollut oma osaava henkilöstö. Oman toiminnan kehitys yhdessä koko henkilöstön kanssa alkaa tuottamaan tulosta ja onnistuimme mukautumaan muuttuvaan markkinatilanteeseen nopeasti. Saimme joukkueeseemme edelleen lukuisia uusia Vartelaisia, jotka ovat ottaneet vastuuta kiitettävällä tavalla.

Strategiamme keskeisiä teemoja on pysyä tiellä, joka tunnetaan. Eli keskitytään sellaisiin projekteihin, joissa meillä on osaamista ja joihin pystymme asettamaan parhaat mahdolliset resurssit.

Onnistuimme löytämään uusia asiakkaita, joille olemme voineet tuoda lisäarvoa jo investointien ensimetreillä. Hankkeiden kehitys yhdessä asiakkaiden kanssa on ollut hedelmällistä ja molemmin puolin kannattavaa, tätä harjoittelimme ja jatkamme edelleen.”

 

Lisätietoja:

Heikki Koho, heikki.koho@varte.fi, 040 545 6553, Hallituksien puheenjohtaja, Varte Oy, Varte Lahti Oy ja Varte Lappeenranta Oy

Arto Jokinen, arto.jokinen@varte.fi, 050 327 4000, Varte Oy, toimitusjohtaja

Juha Sankari, juha.sankari@varte.fi, 044 355 2795, Varte Lahti Oy, toimitusjohtaja

Seppo Tokkola, seppo.tokkola@varte.fi, 040 749 9166, Varte Lappeenranta Oy, toimitusjohtaja


Sinua voisi kiinnostaa myös:

Urakat

Varte urakoi 148 asuntoa Jätkäsaareen

Varte 31.05.2024

Havainnekuva Versowoodin uudesta pääkonttorista iltavalaistuksessa
Urakat

Varte Lahti urakoi Versowoodin pääkonttorin

Varte 31.05.2024

Urakat

Varte urakoi Suomen Keskuskodeille Jätkäsaareen 60 asuntoa

Varte 24.05.2024