Siirry sisältöön
Yhtiö

Varte-konsernilla oli kannattava kasvun vuosi

Varte

Varte-tyomaa-Myllytie-2021-fb

Varte-konsernin tilinpäätös tilikaudelta 1.10.2020-30.9.2021 on vahvistettu. Päättynyt tilikausi oli kannattava - konserni ylsi 14,6 miljoonan liikevoittoon.

Konsernin liikevaihto ja tulos kasvoivat

Varte-konsernin tilikausi päättyi syyskuun lopussa. Tämä tilikausi oli perheyhtiön 28. ja tilinpäätös on nyt vahvistettu. Konsernin liikevaihto kasvoi 59 % edelliseen tilikauteen nähden, ollen noin 173 miljoonaa euroa (109). Myös kannattavuus parani selvästi ja konsernin liikevoitto olikin 14,6 miljoonaa euroa (5,3) - liikevoittoprosentti oli 8,4 % (4,9 %). Konsernin omavaraisuusaste pysyi edelleen hyvällä 38,3 %:n tasolla (41 %).

Päättyneellä tilikaudella Varte-konsernin liikevaihdosta kaksi kolmasosaa tuli pääkaupunkiseudulta, jossa liike- ja toimitilarakentamisen osuus on kasvanut merkittävästi, ollen lähes 30 % liikevaihdosta. Asuntorakentamisen osuus liikevaihdosta oli yli 60 %. Tytäryhtiö Varte Lahti Oy urakoi menestyksekkäästi Lahdessa ja Keski-Uudenmaan kaupungeissa.

Muutoksia emoyhtiö Varte Oy:n hallituksessa

Varte Oy:n hallituksen pitkäaikainen jäsen Pasi Saarinen jättää paikkansa kuluvan vuoden lopussa. Hänen tilalleen hallitukseen on kutsuttu rakennusneuvos Esa Eloranta.

Kohon perheen edustajien lisäksi hallituksessa jatkavat Kilo Invest Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jouni Lehtinen ja SOK:n kiinteistöjohtaja Pasi Suutari.

Muutoksia yhtiörakenteessa ja organisaatiossa

Varte vahvisti kuluneen tilikauden aikana toimintaansa kotiseudullaan Kaakkois-Suomessa, kun kesäkuussa 2021 perustettiin Varte Lappeenranta Oy, joka tekee ensimmäisen tilinpäätöksen vuonna 2022. Uuden yhtiön toimitusjohtajana toimii RI Seppo Tokkola, jolla on pitkä historia mm. Lemminkäisen tytäryhtiöiden aluevetäjänä.

Varte Oy:n pääkaupunkiseudun tulosyksiöissä tehtiin myös organisaatiota vahvistavia muutoksia. Asunto- ja toimitilarakentamisen lisäksi Varte kasvaa korjausrakentamisen parissa. Korjausrakentamisen tulosyksikön johtajaksi on nimitetty DI Harri Katajala, joka aloittaa Vartella 3.1.2022.

Konsernin hallituksen puheenjohtaja Heikki Koho kommentoi tilannetta ja hallituksen muutoksia seuraavasti:

”Päättynyt tilikausi oli Vartella poikkeuksellisen hieno. Molemmat yhtiöt pystyivät kasvattamaan liikevaihtoaan ja samalla myös kannattavuus parani aikaisempaan nähden merkittävästi. Konsernissa on nyt sitoutunut ammattitaitoinen henkilöstö ja hieno määrätietoinen johtamiskulttuuri.

Varte-konsernin tilauskanta on tällä hetkellä noin 300 miljoonaa euroa. Kuluvan, vuonna 2022 päättyvän, tilikauden liikevaihdon ennustetaan olevan noin 230 miljoonaa euroa ja tulostason pysyvän edelleen hyvällä tasolla.

Kiitän Pasi Saarista erinomaisesta ja sitoutuneesta työstä Varten hallituksessa. Samalla toivotan Esa Elorannan sydämellisesti tervetulleeksi Varten hallitukseen. On hienoa saada Esa mukaan Vartelle ja uskon, että hänen vankalla kokemuksellaan ja näkemyksillään on merkittävä arvo yhtiöllemme.”

Varte Oy:n toimitusjohtaja Arto Jokisen yhteenveto:

”Rakentaminen on ollut vilkasta toiminta-alueellamme ja olemme onnistuneet löytämään sieltä meille sopivat hankkeet. Kuluneen vuoden aikana olemme onnistuneet rekrytoimaan runsaasti uusia toimihenkilöitä. Toimintamme lähtee osaavasta henkilöstöstä ja selkeästä vastuunjaosta, joka on mahdollistanut meille kannattavan toiminnan. Vartessa henkilöstö on tärkein voimavara, jonka motivaatio ja sitoutuminen tuo jatkossakin hyviä tuloksia.

Asuntorakentaminen on ollut tukijalkamme, jossa olemme onnistuneet siirtämään painopistettä urakoinnista omaperustaiseen tuotantoon. Rahastokumppaneille rakennettujen kohteiden rinnalle olemme saaneet kasvatettua myös kuluttajamyyntikohteiden osuutta. Kuluvalla tilikaudella vahvistamme RS-kohteiden tuotantoa entisestään. Kaiken perustana on onnistuminen hankekehityksessä meille sopivassa mittakaavassa.

Toimitilarakentamisen laajentamisella on myös ollut merkittävä rooli kasvussamme. Tilikauden vaihtuessa yhtiössämme oli luovutusvalmiudessa kaksi merkittävää hanketta, jotka onnistuivat sekä laadullisesti että taloudellisesti. Veholle rakennettu hyötyajoneuvokeskus Vantaan Vehkalassa oli tähän saakka suurin urakkamme ja Varuste.net:lle rakennettu myymälä hyvä suoritus projektinjohtomallilla hankitusta työstä.

Tuotannonhallinta ja sen kehittäminen tulee olla toimintamme keskiössä myös tulevaisuudessa. Varte Lahti Oy on kulkenut kehityksen kärjessä ja sen tehokas toteutus tuottaa meille vertailudataa kaikille projekteillemme ja henkilöstöllemme.”

 

Lisätietoja:

Heikki Koho, heikki.koho@varte.fi, 040 545 6553
Hallituksien puheenjohtaja, Varte Oy, Varte Lahti Oy ja Varte Lappeenranta Oy

Arto Jokinen, arto.jokinen@varte.fi, 050 327 4000
Varte Oy, toimitusjohtaja

Juha Sankari, juha.sankari@varte.fi, 044 355 2795
Varte Lahti Oy, toimitusjohtaja

Sinua voisi kiinnostaa myös:

Urakat

Varte urakoi 148 asuntoa Jätkäsaareen

Varte 31.05.2024

Havainnekuva Versowoodin uudesta pääkonttorista iltavalaistuksessa
Urakat

Varte Lahti urakoi Versowoodin pääkonttorin

Varte 31.05.2024

Urakat

Varte urakoi Suomen Keskuskodeille Jätkäsaareen 60 asuntoa

Varte 24.05.2024