Siirry sisältöön
Urakat

Varte Lahti urakoi A-yhtiöille 122 asuntoa Porvooseen

Varte

Varte-Vaskenvalajankatu-8-havainnekuva

Varte Lahti Oy ja A-yhtiöt ovat allekirjoittaneet sopimuksen, koskien uudiskohteen rakentamista Porvoon keskustaan.

 

Varte Lahti voitti A-yhtiöiden järjestämän urakkakilpailun ja urakoi osoitteeseen Vaskenvalajankatu 8 neljän asuinrakennuksen kokonaisuuden. Kohteeseen tulee yhteensä 122 kohtuuhintaista ARA-vuokra-asuntoa, joista on 76 kpl tavanomaisia vuokra-asuntoja, 31 kpl senioriasuntoja ja 15 kpl palveluasuntoja. Asuntojen koko vaihtelee 30–73,5 m2. Lisäksi kohteeseen tehdään kaavanmukainen liiketila, talosaunat ja yhteistiloja.  

 

"Kohde on erittäin energiatehokas, kaikki rakennukset on suunniteltu energiatehokkuusluokkaan A. Asumisen turvallisuutta lisää automaattinen palo- ja sammutusjärjestelmä ja asumismukavuutta vesikiertoinen lattialämmitys ja yhteisilmanvaihto jäähdytyksellä. Kaikki asunnot ovat esteettömiä ja varustellaan samalla tavalla ja tekniikalla, jolloin ne ovat myös muuntojoustavia," kertoo kiinteistöjohtaja Teppo Riski 

 

"On hienoa, että onnistuimme tässä kilpailussa. Tämä urakka on tärkeä lisä työkantaamme vahvistamaan tuotannon jatkumoa. Yhteistyö A-yhtiöiden kanssa on käynnistynyt hyvässä yhteistyössä ja työmaan valmistelu on jo hyvässä vauhdissa," kertoo Varte Lahden toimitusjohtaja Juha Sankari.

 

"Vaskenvalajankatu 8 on A-yhtiöiden suurin kohde, tuo merkittävästi lisää vuokra-asuntoja Porvoon keskustaan ja vastaa myös ikääntyvien ja erityisryhmien asuntotarpeisiin Porvoossa. Hienoa päästä käynnistämään näin merkittävä hanke ja työllistää rakennusalan toimijoita nyt, kun rakentamisessa on muuten hiljaista," toteaa toimitusjohtaja Marjut Sandsjoe.   

 

Rakentaminen käynnistyy tontilla keväällä 2024 ja kohde luovutetaan vuoden 2025 loppuun mennessä.  

 

 

 

Sinua voisi kiinnostaa myös:

Urakat

Varte urakoi 148 asuntoa Jätkäsaareen

Varte 31.05.2024

Havainnekuva Versowoodin uudesta pääkonttorista iltavalaistuksessa
Urakat

Varte Lahti urakoi Versowoodin pääkonttorin

Varte 31.05.2024

Urakat

Varte urakoi Suomen Keskuskodeille Jätkäsaareen 60 asuntoa

Varte 24.05.2024