Siirry sisältöön
Varte-kodit

Aktiivisen elämän Ruoriniemi

Lahden Ruoriniemessä elämästä nauttii luonnon ja kulttuurin lähellä.

Varte

Ruoriniemi10

Lahden kauneimpiin alueisiin kuuluva Ruoriniemi sai kolme uutta asuinkerrostaloa aivan Ankkurin rantapuiston kupeeseen. Viimeisimpänä valmistui Asunto Oy Lahden Teeriheikki, jonka myötä Ruoriniemenkadun alku on valmistunut ja alkanut elämään omaa elämää.

Varte suunnitteli ja rakennutti Ruoriniemeen kolme asuinkerrostaloa. Alueen rakennustyöt käynnistyivät maarakennustöillä syksyllä 2021. Ensimmäisenä rakennettiin Asunto Oy Lahden Ruoriniemenheikki, johon valmistui 33 omistusasuntoa joulukuussa 2022. Seuraavana alueelle käynnistettiin LähiTapiolalle Asunto Oy Lahden Wellamonheikin 46 vuokra-asunnon rakentaminen. Wellamonheikki valmistui kesäkuussa 2023. Kolmas eli alueen viimeisen yhtiön Asunto Oy Lahden Teeriheikin rakentaminen alkoi kesällä 2022, johon valmistui 38 omistusasuntoa lokakuussa 2023.

Alueen kaikkien yhtiöiden suunnittelussa on huomioitu Ankkuripuiston ja Vesijärven läheisyys. Ruoriniemi sijaitsee aivan Vesijärven rannalla eikä kävellen matka ole pitkä ole Ruoriniemen satamaankaan.

”Alue on yksinkertaisesti valloittava - oli kesä taikka talvi. Tämä myös on näkynyt asuntojen kysynnässä. Tällä hetkellä enää vain kolme asuntoa on kohteista myymättä, vaikka olemme olleet lähes pysähdyksissä olevassa markkinassa jo pitkään”, kertoo Varten myyntipäällikkö Minna Hyyrynen.

Miltä kuulostaisi asuminen urheilun ja kulttuurin ympäröimänä?

Ruoriniemi tarjoaa kaiken ikäisille erinomaiset ulkoilumahdollisuudet. Talvipäivänä voi ottaa luistimet mukaan ja suunnata jäälle. Uintia voi Ruoriniemessä harrastaa säällä, kun säällä. Kesäisin voi suunnata, vaikka aamu-uinnille Ankkurin rantapuiston uimarannalle ja talvisin Kivimaan uimahalliin. Ankkurin ranta-alue on tasaista hiekkaa, jota ympäröi vehreät nurmialueet, joilla on mukava kopitella vaikka palloa. Alueen vehreät ulkomaastot tarjoavat upeat puitteet ulkoiluun.

”Ei usein näin komealle sijainnille pääse rakentamaan uudiskohdetta. On ollut ilo kuunnella kuinka asiakkaat aluetta ylistävät. Asunnon ostaneet ovat päässeet valmistumisen myötä nauttimaan alueesta kunnolla. Jo omalla parvekkeella pääsee nauttimaan vehreistä maisemista. Toki laadukkaasti rakennetut asunnot viilennyksineen antavat lisää mukavuutta elämiseen,” Hyyrynen lisää.

Tekeminen ei Ruoriniemessä lopu helpolla ja lähellä sijaitseva Lahden kisapuisto tarjoaa monipuolisen valikoiman urheilua ympäri vuoden. Penkkiurheilusta kiinnostuneet pääsevät Lahden stadionille seuraamaan niin jalkapalloa, kun esimerkiksi Salpausselän kisojakin.

”Ruoriniemen alueelle aloitetaan kaupungin toimesta tulevaisuudessa, arviolta noin 5–10 vuoden sisällä, rakentamaan uutta rantarakentamista virkistysalueineen, alueelle rakennetaan uusi ruokakauppakin,” kertoo Annukka Hyttinen Kiinteistömaailman osakas, kiinteistönvälittäjä, LKV, KED, KiAT

Ruoriniemi tarjoaa myös mukavan kattauksen kulttuuria Lahden satama-alueen ravintoloista ja kahviloista teatteriin. Ruoriniemestä pääsee kävellen Sibeliustalolle nauttimaan esimerkiksi konserteista, musikaaleista ja teatteriesityksistä. Satama-alueen läheltä on myös Lanupuisto jossa voi käydä ihastelemassa veistostaidetta sekä Pikku-Vesijärven puisto, jossa on Pohjoismaiden suurin musikaalinen suihkulähde.

” Ruoriniemi lähialueineen on selkeästi haluttua aluetta. Asunnon ostajan hyväksi onneksi asuntojen arvo tulee pysymään ja pikimmiten hinnat tulevat jopa nousemaankin, kun tuo edellä mainittu rantarakentaminen päässee vielä toteutumaan joskus” kertoo Hyttinen.

Tutustu Teeriheikin viimeisiin vapaisiin asuntoihin.

 

Teeriheikin kohdesivulle

 

 

TIESITKÖ? Mikä on varainsiirtovero?

Kun ostaa kiinteistön, asunto-osakkeen tai muun arvopaperin pitää kaupasta tehdä varainsiirtoveroilmoitus ja maksaa varainsiirtovero. Jos asunnon myynnissä on ollut mukana välittäjä ostaja maksaa varainsiirtoveron kaupanteon yhteydessä mutta jos kauppa on tehty ilman välittäjää pitää ostajan tehdä varainsiirtoilmoitus ja maksaa varainsiirtovero itsenäisesti suoraan Verohallinnolle. Tietyissä tapauksissa varainsiirtoveroa ei tarvitse maksaa kuten asumisoikeusasunnosta tai perinnöstä. Varainsiirtovetoilmoitus koskee myös ensiasunnon ostajia, jotka ovat tehneet kaupat vuoden 2023 aikana vaikka olisivat vapautettu varainsiirtoverosta.

 

Sinua voisi kiinnostaa myös:

Varte-kodit

Uudiskohteen uskaltaa ostaa vakaalta rakentajalta

Varte 28.02.2024

Varte-kodit

Aktiivisen elämän Ruoriniemi

Varte 16.02.2024

Varte-kodit

Uudessa kodissa saa aidosti nauttia Saimaan maisemista

Varte 22.01.2024