Siirry sisältöön
Yhtiö

Lahden monisukupolvinen asuinkortteli on valmistunut

Varte

Rantakartano-MSPK-1500x

Varte Lahti Oy rakensi Ranta-Kartanon alueelle monisukupolviseen asuinkorttelin, joka on luovutettu tilaajilleen. Varte Lahti urakoi monisukupolvikortteliin Avain Asumisoikeus Oy:lle, Avain Vuokra-asunnot Oy:lle ja Lahden vanhusten asuntosäätiö sr:lle yhteensä 178 asuntoa. Lahden monipolvisen asuinkorttelin, nykyisen Kartanonkulman uudet asukkaat pääsivät aloittamaan muuton asuntoihin tänään.

Kyseessä on Varte Lahden tähän mennessä suurin KVR-urakka. Urakkaan kuului 10-kerroksinen asuintalo, joka koostuu 4-kerroksisesta jalustaosasta sekä kahdesta 10-kerroksisesta tornista, jotka rakennettiin korttelin molempiin nurk­kiin. Kaikkiaan korttelissa on kolme eri taloyhtiötä.

Rantakartano-MSPK-1500x

”Ranta-Kartanon monisukupolvinen asuinkortteli oli meille erityisen tärkeä kohde ja myös referenssinä merkittävä. Jo alusta lähtien oli tärkeää, että yhteistyö on sujuvaa hankkeen kaikkien tahojen kanssa. Toteutusvaiheessa yhteistyö sujui hyvin Avain Asuntojen ja Lahden vanhusten asuntosäätiö sr:n kanssa. Olimme osaltamme edistämässä tätä avoimella otteella ja hyvällä yhteistyöhengellä.”, kertoo Varte Lahden projektipäällikkö Tommi Rintala.

Kohde oli Lahden kaupungin mittakaavassa kokonsa puolesta merkittävä, ja Varte Lahdelle paikallisena toimijana erityisen tärkeä. Kohteen suunnitteluvaiheessa pidettiin RAKLI-klinikan työpajoja, joissa mukana oli tilaajien lisäksi Lahden kaupunki ja Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA. Työpajoissa määriteltiin mm. yhteisiä tavoitteita mittavalle hankkeelle.

Työmaan aikana Varte Lahti järjesti elokuussa 2021 yhdessä LAB-ammattikorkeakoulun kanssa kilpailun kohteeseen toteutettavasta taideteoksesta elävöittämään ja piristämään monisukupolvikorttelin pääsisäänkäynnin ympäristöä sekä samalla nostaen sisäänkäynnin esteettistä arvoa. Taideteoksesta järjestettiin suunnittelukilpailu, jonka voitti kuvataideopiskelija Lotta Tilli puurelief teoksellaan Vuosirenkaat. Teos asennettiin paikoilleen yhteistyössä työmaan ja LAB-ammattikorkeakoulun kanssa.

Taideteoksen julkaisemistilaisuus 5.10.2022

”Rakennustyöt etenivät isolla työmaalla aikataulussaan varsin haasteisista ajoista huolimatta. Haasteet onnistuttiin ratkomaan yhdessä onnistuneesti. Työnjohto osasi hienosti ennakoida ja reagoida haasteisiin, että työvaiheet saatiin etenemään mallikkaasti. Työmaa ansaitsee kiitoksensa hyvin toteutetusta urakasta” kertoo kohteen työpäällikkö Jarkko Meriläinen.

Kohde luotettiin tilaajilleen onnistuneena kokonaisuutena.

 

Sinua voisi kiinnostaa myös:

Varte-Sakara-A-talo
Projektit

Sakara 2:n A-talo valmistui

Varte 09.04.2024

Varte-Valon-kone
Projektit

Case: Valon Kone

Varte 08.04.2024

Varte-MLE
Projektit

Case: MLE

Varte 08.04.2024