Siirry sisältöön
Urakat

Varte urakoi Suomen Keskuskodeille Jätkäsaareen 60 asuntoa

Varte

01_Havainnekuva_Nakyma idasta_1500x

 

Varte Oy ja Suomen Keskuskodit Oy ovat allekirjoittaneet urakkasopimuksen koskien Helsingin Jätkäsaareen rakennettavaa Asunto Oy Jätkäsaaren Kotihelmi nimistä asuinrakennusta.
Varte urakoi KVR-urakkana kerrostalokohteen osoitteeseen Naurunkatu 5, Helsinki. Kohteessa on huoneistoalaa yhteensä 3 090 m2.

Urakka käsittää 5-kerroksisen asuinkerrostalon, johon tulee yhteensä 60 asuntoa kahteen portaikkoon. Taloyhtiön yhteistiloihin ja asukkaiden viihtyvyyteen on panostettu. Yhtiöön rakennetaan kaksi kerhohuonetta ja katolle taloyhtiön saunatilat, lisäksi ensimmäiseen kerrokseen tulee yhteiskäyttöterassi sekä viihtyisä talvipuutarha. Talon vesikatolla sijaitsevalle kattoterassille on mahdollista sijoittaa istutuslaatikkoja. Rakennuksen katolla sijaitsee myös aurinkovoimala. Kohde on suunniteltu energiatehokkaaseen A-energialuokkaan.

”Suomen Keskuskotien tavoite on yhdistää ekologisesti kestävä ja kohtuuhintainen asuminen kehittämällä uusia ratkaisuja hiilijalanjäljen pienentämiseen, elinkaaren pidentämiseen muuntojoustavuudella sekä hyödyntämällä puurakentamista.

Tämä hanke on mainio esimerkki energiatehokkuuden ja yhteisöllisen asumisen yhdistämisestä, joka täyttää myös Keskuskotien hankeportfolion kunnianhimoiset tavoitteet. On ilo päästä jatkamaan ainutlaatuisten hankkeiden toteuttamista yhdessä Varten kanssa, jonka osaaminen ja omistautuminen osaltaan mahdollistivat upealle paikalle keskustan ja meren läheisyyteen alkavan rakennushankkeen. Markkinatilanne on haastava, mutta hyvien hankkeiden toteuttaminen on mahdollista tiiviillä yhteistyöllä.” toteaa Suomen Keskuskotien toimitusjohtaja Roope Tammi.

Urakka on hyvää jatkumoa tuotannon toimihenkilöille. Olemme rakentaneet kyseiseen kortteliin jo aikaisemmin yhden Varten RS-kohteen ja ATT:lle parhaillaan kaksi kohdetta. Kotihelmi tulee olemaan rakenteilla olevan korttelin viimeinen yhtiö. Yhteistyö Keskuskotien kanssa on sujunut loistavasti.", kertoo Varten asuntorakentamisen johtaja Tuomas Parvila

Rakennustyöt käynnistyvät tontilla toukokuussa ja kohde luovutetaan elokuussa 2025.

Varte-Keskuskodit-Havainnekuva1500x

Lisätietoja: 
Varte Oy, Tuomas Parvila, johtaja asuntorakentaminen, p. 044 756 9969, tuomas.parvila@varte.fiSuomen Keskuskodit Oy, Roope Tammi, toimitusjohtaja, p. 050 564 7774, roope.tammi@keskuskodit.fi


 

Sinua voisi kiinnostaa myös:

Varte-Sakara-A-talo
Projektit

Sakara 2:n A-talo valmistui Helsingissä

Varte 09.04.2024

Varte-Valon-kone
Projektit

Case: Valon Kone

Varte 08.04.2024

Varte-MLE
Projektit

Case: MLE

Varte 08.04.2024