Siirry sisältöön
Varte-kodit

Uudessa kodissa saa aidosti nauttia Saimaan maisemista

Valmis Kummeliheikki Pallo-Tyysterniemessä.

Varte

A14_Parveke IG vaaka

Saimaan rannalla sijaitseva Pallo-Tyysterniemi on saanut uutta eloa, kun vanhan Viipurin vaneritehtaan paikalle nousi uusi asuinalue. Rauhallisena alueena tunnettu Pallo-Tyysterniemi sai uuden tuulahduksen, kun 5-kerroksinen Kummeliheikki valmistui viime kesän lopulla alueelle.

Varte-SeppoTokkola-LPR

”Lappeenrannan rannan läheisistä alueista Pallo-Tyysterniemi on arvostetuin, ja myös uusin alue. Pallo-Tyysterniemi on hieno etenkin maisemien takia, joista pääsee nauttimaan jo kotiparvekkeelta. Alue on yhtä tonttia vaille valmiiksi rakennettu.” Kertoo Seppo Tokkola Lappeenrannan Varten toimitusjohtaja.

Pallo-Tyysterniemen asemakaava on tarkoituksella suunniteltu väljäksi, jotta kaikki pääsisivät nauttimaan Saimaan upeista maisemista. 11 kerrostaloa, joista yksi Kummeliheikki, on suunniteltu viuhkamaiseen muotoon juuri siitä syystä, että asukkaat saavat katsella Saimaata sekä luontoa omasta kodistaan.

Asunto Oy Lappeenrannan Kummeliheikki oli Varte Lappeenrannan ensimmäinen RS-kohde, eli kokonaan Varten omaa tuotantoa. Kummeliheikki on 5-kerroksinen kerrostalo, jonne rakennettiin 30 laadukasta asuntoa. Suurin osa asunnoista on jo myyty, mutta vapaitakin vielä löytyy.

”Kummeliheikkiä suunniteltaessa pidettiin kärjessä alue. Asuntojen parvekkeet suunniteltiin mahdollisimman isoiksi, jotta alueen ajatus nauttia maisemista todella toteutuu. Yleisesti kallistuneiden asumiskulujen vuoksi päädyttiin energiaystävälliseen maalämpöön ja hienoa on, että tämä mahdollisti myös kuumalle kesälle lattiaviilennyksen. Sähköautoille myös suunniteltiin autopaikat valmiiksi hitaina latauspaikkoina”, kertoo Tokkola.

Pallo-Tyysterniemen alue on rakennettu kaupungin ilmasto-ohjelman mukaisesti sekä kestävä kehitys mielessä pitäen. Joukkoliikenne yhteydet ovat hyvät sekä palvelut löytyvät läheltä. Alueella on kiinnitetty erityistä huomiota mm. asuinalueen pysäköintipaikkoihin, Saimaata rasittaviin hulevesiin sekä Taipalsaarentieltä kuuluvan melun torjuntaan.

”Alueessa kiinnostaa ennen kaikkea Saimaan läheisyys ja sen mukanaan tuomat upeat maisemat. Tärkeäksi ominaisuudeksi koetaan myös hyvät kulkuyhteydet keskustan ja sataman suuntaan.” Varten yhteistyökumppani Linda Lavander Karjalan LKV:stä kertoo.

Varte-Kummeliheikki-kesa-1200x

Kysyimme Lavanderilta, että miltä asuntomarkkinat näyttävät tällä hetkellä Lappeenrannassa. ”Asuntomarkkinat kokonaisuudessaan on osoittamassa elpymisen merkkejä alkuvuodesta 2024 ja viime vuoden lopulla havaittu asuntokaupan vilkastuminen näyttää jatkuvan. Tämän toteaa myös juuri julkaistu Suomen Kiinteistönvälittäjät ry:n alkuvuoden asuntomarkkinaennuste. Ostajat ovat aktivoituneet ja tekevät viime vuotta rohkeammin ostopäätöksiä.” Lavander kertoi iloisena.

Vuoden 2024 alusta alkaen asunnon ostajia odotti positiivinen yllätys, kun varainsiirtovero aleni. Kiinteistöjen varainsiirtoveroprosentti laski neljästä kolmeen prosenttiin, kun taas asunto-, osake- sekä kiinteistöyhtiöiden osakkeiden varainsiirtoveroprosentti laski kahdesta prosentista puoleentoista prosenttiin. Tämä tarkoittaa asunnon ostajalle useiden satojen jopa tuhansien eurojen säästöä.

Tutustu Kummeliheikin vapaisiin asuntoihin:

Kummeliheikin kohdesivulle

 

 

TIESITKÖ? Mikä on varainsiirtovero?

Kun ostaa kiinteistön, asunto-osakkeen tai muun arvopaperin pitää kaupasta tehdä varainsiirtoveroilmoitus ja maksaa varainsiirtovero. Jos asunnon myynnissä on ollut mukana välittäjä ostaja maksaa varainsiirtoveron kaupanteon yhteydessä mutta jos kauppa on tehty ilman välittäjää pitää ostajan tehdä varainsiirtoilmoitus ja maksaa varainsiirtovero itsenäisesti suoraan Verohallinnolle. Tietyissä tapauksissa varainsiirtoveroa ei tarvitse maksaa kuten asumisoikeusasunnosta tai perinnöstä. Varainsiirtovetoilmoitus koskee myös ensiasunnon ostajia, jotka ovat tehneet kaupat vuoden 2023 aikana vaikka olisivat vapautettu varainsiirtoverosta.

 

Sinua voisi kiinnostaa myös:

Varte-kodit

Uudiskohteen uskaltaa ostaa vakaalta rakentajalta

Varte 28.02.2024

Varte-kodit

Aktiivisen elämän Ruoriniemi

Varte 16.02.2024

Varte-kodit

Uudessa kodissa saa aidosti nauttia Saimaan maisemista

Varte 22.01.2024