Siirry sisältöön
Urakat

Varte toteuttaa Käpylän peruskoulun Untamo-rakennuksen perusparannushankkeen

Varte

Varte-untamo-rakennus

 

Varte Oy ja Helsingin kaupungin kaupunkiympäristön toimialan Tilat-palvelu ovat allekirjoittaneet urakkasopimuksen koskien Käpylän peruskoulun Untamo-rakennuksen perusparannusta. Untamo-rakennus on valmistunut vuonna 1950 arkkitehti Hilding Ekelundin suunnittelemana ja se on asemakaavassa suojeltu merkinnällä sr-1, ollen rakennustaiteellisesti, historiallisesti ja kaupunkikuvallisesti huomattavan arvokas rakennus. Pihakatos on suojeltu merkinnällä Sr-1a. Kohteen laajuus on noin 4496 br-m2.

”On hienoa päästä toteuttamaan tätä hanketta. Kyseessä on kokonsa puolesta merkittävä kohde Vartelle ja olemme erittäin tyytyväisiä, että pärjäsimme tässä kilpailu-urakassa. Yhteistyö kaupungin kanssa on toiminut mallikkaasti”, kertoo Harri Katajala Varten korjausrakentamisen johtaja.

Untamo-rakennus kunnostetaan vanhaa kunnioittaen täyttämään tämän päivän toiminnallisia kouluvaatimuksia. Merkittävimpinä tilamuutoksina on kellarikerrokseen suunniteltu uusi kuumennuskeittiö ja ravintolasali sekä uuden hissin rakentaminen pääaulaan ja liikuntasalisiiven kaakkoispäätyyn. Talotekniikka uusitaan käytännössä lähes kokonaan lukuun ottamatta tonttialueella olevia taloteknisiä asennuksia, joista osa säilytetään. Myös kohteen julkisivut ja vesikatto uusitaan.

Varten osalta urakka käynnistyi 25.maaliskuuta. Pääosa kohteen purkutöistä on tehty erillisessä urakassa. Urakan arvo on noin 11,5 miljoonaa euroa. Kohde valmistuu kesällä 2025.

 

Lisätietoja: Varte Oy, Harri Katajala, johtaja korjausrakentaminen p. 044 0242 537, harri.katajala@varte.fi

Sinua voisi kiinnostaa myös:

Varte-Sakara-A-talo
Projektit

Sakara 2:n A-talo valmistui Helsingissä

Varte 09.04.2024

Varte-Valon-kone
Projektit

Case: Valon Kone

Varte 08.04.2024

Varte-MLE
Projektit

Case: MLE

Varte 08.04.2024