Siirry sisältöön
Projektit

Avialogis – Varten suurin toimitilahanke

Case: AVIALOGIS, Vantaa

Varte

Varte-avialogis-toimitilat-hero

AVIALOGIS-LOGISTIIKKAKESKUS

OSOITE: Turvalaaksonkuja 4, 01740 Vantaa
TILAAJA: Aberdeen Standard Investments -rahasto (abrdn)
TILAAJAN EDUSTAJA: DEAS Asset Management Finland Oy
KÄYTTÄJÄ: Barona Varastopalvelut Oy
URAKOITSIJA: Varte Oy
MUOTO: KVR-urakka
PROJEKTIPÄÄLLIKKÖ: Teemu Saarela
TYÖPÄÄLLIKKÖ: Pasi Blom
VASTAAVA MESTARI: Mikko Vähämäki
TYÖNJOHTO: Mika Kankaanpää, Risto Iirola, Ismo Antila, Jari Karppinen, Mikko Nikander, Aleksi Olli,
Jemina Huhtala (harjoittelija) ja Miikka Parjanen (harjoittelija)
VALMISTUMINEN: 8/2022

 

Elokuussa 2022 Vantaan Viinikkalaan Kehä III:n varrelle valmistui Avialogis-hanke. Kyseessä on 34 500 brm²:n logistiikkakeskus, joka 
on kokoluokassaan Varten toistaiseksi suurin toimitilahanke. Hanke toteutettiin yhteistyössä Aberdeen Standard Investments (abrn)-rahaston ja Suomen Pankin kanssa. Varten osalta hankkeen takana toimi alusta alkaen toimitilarakentamisen johtaja Mikko Sirviö. ”Logistiikkarakentamisen Avialogis-hanke oli meille merkittävä projekti ja on hienoa, että se saatiin vietyä onnistuneesti alusta loppuun asti”,  Sirviö kiteyttää.


ONNISTUNEITA MUUTOKSIA ASEMAKAAVAAN
Avialogis nousi aiemmin Suomen Pankin omistamalle 80 000 m²:n kokoiselle tontille. Kehittäminen sai alkunsa Varten ja abrdn yhteistyöstä. Neuvottelujen jälkeen syksyllä 2018 Suomen Pankki ja abrdn kirjoittivat kiinteistökauppojen esisopimuksen, jonka jälkeen Varte ja abrdn olivat valmiita kirjoittamaan hankesopimuksen. Suomen Pankki valtuutti Varten hakemaan ja hoitamaan asemakaavamuutosta, jonka hakemus jätettiin lokakuussa 2018. Asemakaavamuutos eteni sujuvasti ja suunnitellusti Vantaan kaupungin kanssa, ja se astui voimaan vuoden 2020 alussa. Rakennusoikeutta tontille saatiin asemakaavamuutoksen myötä yhteensä yli 40 000 k-m². Asemakaavamuutoksen vahvistuttua abrdn osti tonttimaat Suomen Pankilta

Varte etsi logistiikkakeskukseen vuokralaisen, Barona Varastopalvelut Oy:n. Kohteen tiloja muokattiin ja suunniteltiin vuokralaisen 
tarpeiden mukaan tehokkaammaksi yhdessä abrdn:n ja Baronan kanssa. Suunnittelussa otettiin myös huomioon kohteelle asetettu BREEAM Excelent tason vaatimukset. Lisäksi hankkeeseen toteutettiin maalämpö. Työt tontilla käynnistyivät vuonna 2020 maanrakennustöillä. Varsinaiset rakennustyöt saatiin aloitettua alkuvuodesta 2021. Hankkeen yhteydessä Turvalaaksonkujalle tuli muutoksia, kun tietä siirrettiin osin lähemmäs Kehä III:sta. Varte vastasi suunnittelusta kadun siirron osalta, ja rakennustöistä vastasi Vantaan kaupungin kilpailuttama yritys osana maankäyttösopimusta.

ISO HANKE ONNISTUI KETTERÄSTI YHTEISTYÖSSÄ
Kohde luovutettiin lopulta kolmessa vaiheessa vuonna 2022. Barona sai huhtikuussa puolet kohteen varastotiloista käyttöönsä. Toukokuussa luovutettiin erikseen kohteen VAK-tilat, jotka ovat kohteessa poikkeuksellisen suuret. Elokuussa kohde valmistui kokonaisuudessaan ja kohde luovutettiin abrdn:lle, ja samana päivänä hallinta luovutettiin Baronalle. Kaikkiaan Avialogis-hankkeen rakennustyöt etenivät suunnitellusti, ja alkuperäisessä aikataulussa pysyttiin. Tämän mahdollisti esimerkillinen yhteistyö kaikkien hankkeessa mukana olleiden toimijoiden kesken. Hankkeen onnistumisessa auttoi myös Varten oma hankesuunnittelu sekä joustavuus ja ketterä muuntautumiskyky – näiden ansiosta logistiikkakeskuksesta saatiin toteutettua sen omistajalle ja vuokralaiselle täydellisesti istuva toimitila. 

Sirviö antaa tunnustusta kaikille mukana olleille tahoille. “Hankkeen läpivieminen onnistuneesti vaati koko Varten toimitilaorganisaatiolta suurta panostusta. Suuri kiitos hyvästä hankkeen johtamisesta kuuluu kohteen koko projektihenkilöstölle. Yhteistyö Baronan sekä abrdn:n kanssa on ollut todella miellyttävää, joka on ollut merkittävässä roolissa hankkeen onnistumisen kannalta.”

Varte-avialogis-toimitilat-800x

ONNISTUNUT HANKE SAI MYÖS KIITOSTA
Avialogiksen logistiikkakeskus sai toukokuussa 2023 virallisen Breeam excellent sertifikaatin. BREEAM-sertifikaatti on arvostettu ympäristösertifiointijärjestelmä, joka edistää rakennusten kestävyyttä ja ympäristösuorituskykyä. Sertifikaatti myönnetään rakennuksille, jotka täyttävät tiukat ympäristökriteerit eri osa-alueilla, kuten energiatehokkuus, vedenkulutus, jätehuolto, maankäyttö ja terveys. Korkeampi sertifiointitaso osoittaa parempaa suorituskykyä ja ympäristöystävällisyyttä. BREEAM-sertifiointi auttaa parantamaan rakennusten ympäristövaikutuksia, vähentämään resurssien kulutusta ja houkuttelemaan vastuullisia käyttäjiä. Urakoitsijana Vartella olemme erityisen ylpeitä tästä saavutuksesta.

Kiitosta on myös tullut yhteistyökumppaneilta, itse asiakkaalta sekä rahastopuolelta. Matti Kivilä DEAS Asset Management Finland totesi hankkeen toteutuneen rahaston näkökulmasta kaikkien osapuolten osalta sujuvasti ja tavoitteet saavuttaen.

image001 (003)

 
 
Varte-avialogis-toimitilat-800x”Rahaston näkökulmasta hanke eteni 
sujuvasti kaikkien osapuolien kanssa 
ja saavutettiin projektille asetetut 
taloudelliset, tekniset ja ympäristölliset tavoitteet toteaa.”
 
Matti Kivilä
Senior Asset Manager, DEAS Asset Management Finland
Logistiikkakeskuksen sisätilaa

 

 

Sinua voisi kiinnostaa myös:

Urakat

Varte urakoi Suomen Keskuskodeille Jätkäsaareen 60 asuntoa

Varte 24.05.2024

Urakat

Varte Lahti urakoi TA:lle asuntoja Keravalle

Varte 22.05.2024

Urakat

Varte toteuttaa Heikkinen Yhtiöiden toimistotalon

Varte 20.05.2024