Varte perustaa alueyksikön Lappeenrantaan ja vahvistaa PK-seudulla toimintaansa | 12.5.2021

VARTE VAHVISTAA TOIMINTAANSA KAAKKOIS-SUOMESSA JA PÄÄKAUPUNKISEUDULLA

Varte perustaa alueyksikön Kaakkois-Suomen alueelle Lappeenrantaan ja vahvistaa asuntorakentamisen toimintoja pääkaupunkiseudulla. Varte on kehittänyt viime vuosina toimintojaan vahvasti tasaiseen ja kannattavaan kasvuun.

Varte perustaa alueyksikön Kaakkois-Suomeen

Varte Oy vahvistaa organisaatiotaan Kaakkois-Suomen alueella ja perustaa Lappeenrantaan alueyksikön. Yksikön aluejohtajaksi on nimitetty Seppo Tokkola, 58 vuotta.

Tokkola on toiminut alueella pitkään, aiemmin mm. Lemminkäinen Talo Oy:n aluejohtajana. Tokkola siirtyy nyt uuteen tehtäväänsä Pallas Rakennus Kaakkois-Suomen toimitusjohtajan tehtävästä. Tokkola on aloittanut uudessa tehtävässään 3.5.2021 ja hänen toimipaikkansa on yhtiön Lappeenrannan toimipiste. Lappeenrannan alueyksikössä on myös aloittanut 6.4.2021 Vesa Huikko laskentapäällikkönä.

– Varte on vakavarainen, hyvin hoidettu ja johdettu yhtiö. Minulla on ilo liittyä joukkueeseen, jonka arvomaailma sopii hyvin omaan ajatteluuni, kertoo Seppo Tokkola

Lappeenrannassa miltei koko työuransa tehneellä Tokkolalla on vahva tuntemus Kaakkois-Suomen rakentamisesta ja sen markkinatilanteesta. Varten tavoitteena on aloittaa jälleen alueella Varten oma asuntotuotanto pienen tauon jälkeen ja sen eteen on tehtävä aktiivisesti hankekehitystä. Asuntorakentaminen on Tokkolan vahvuus ja asuntorakentamisen jatkumoon Lappeenrannassa Tokkola uskoo vahvasti edelleen.

– Oman asuntotuotannon tekeminen vaatii vahvaa perustaa taloudellisesti, mutta myös hallinnollista tukea. Taustalla on nyt osaava perheyritys, joten tuon soppaan oman osaamiseni varsin mieluusti, Tokkola kertoo.

– Lappeenrannan ja ympärillä olevien kuntien alueella on tulossa toki myös kilpailu-urakointia ja siinä aiomme olla mukana. On hienoa, että Varte panostaa taas Kaakkois-Suomen alueelle ja tuo osaltaan tervettä kilpailua ja vaihtelua Lappeenrannan rakentamiseen, Tokkola jatkaa

Alueyksikön perustaminen Kaakkois-Suomeen on jatkumoa Varten kasvun vahvistamiselle. Varte on rakentanut Lappeenrannan alueella aiemminkin ja yhtiön juuret ovat Kouvolassa.

– Alueyksikön perustaminen on meille looginen luonnollinen jatkumo. Sepon ja Vesan vahvan kokemuksen myötä saamme varmasti oman jalansijan Lappeenrannasta – projekti kerrallaan ilman paineita, kertoo Varte-konsernin toimitusjohtaja Arto Jokinen.

Varten Lahden alueyhtiö Varte Lahti Oy toimii tuloksekkaasti omana yhtiönään ja rakentaa Lahden alueelta aina Keski-Uudenmaan kaupunkeihin saakka ulottuvalla alueella. Yhtiötä johtaa edelleen menestyksekkäästi toimitusjohtaja Juha Sankari.

 

Varte vahvistaa toimintojaan pääkaupunkiseudulla

Varte Oy vahvistaa toimintojaan pääkaupunkiseudulla ja Auno Mutikainen, 59 vuotta, on nimitetty Johtajaksi, vastuualueenaan Varte Oy:n pääkaupunkiseudun asuntorakentaminen.

Mutikainen on työskennellyt lähes koko työuransa SRV:llä ja siirtyy Vartelle SRV:n asuntotuotannon johtajan tehtävistä. Mutikainen aloittaa uudessa tehtävässään 1.9.2021 ja hänen toimipaikkanaan on yhtiön Helsingin toimipiste.

– Pitkän, noin 25 vuotta kestäneen SRV-pestini jälkeen on ilo aloittaa Vartella. Vartella on vahva osaaminen ja hyvä organisaatio, jossa perheen tekemä pitkä historia näkyy yrityksen tekemisessä ja arvoissa, kertoo Auno Mutikainen

– Varten työmaatauluja on viime vuosina ilmaantunut katukuvaan aina vaan enemmän ja luotettavan perheyhtiön mielikuva siten vahvistunut. Tuon mielelläni oman kokemukseni osaksi osaavaa tiimiä, jatkaa Mutikainen

Toimitusjohtaja Arto Jokinen kertoo, että Varte on onnistunut virittämään pitkään Vartella työskennelleiden avainhenkilöiden ja uusien Vartelaisten kanssa perinteikkään perheyhtiön tasaiseen ja kannattavaan kasvuun.

-Olen iloinen siitä, että saimme Aunon mukaan Vartelle tukemaan asuntorakentamista, kertoo toimitusjohtaja Arto Jokinen. Jokainen Vartelainen on meille yhtä tärkeä ja Mutikaisen vertaansa vailla oleva kokemus vahvistaa joukkuettamme kasvun tiellä, Jokinen jatkaa.

Varten toiminnan pääkaupunkiseudulla muodostavat kolme vahvaa pilaria; asuntorakentaminen, korjausrakentaminen sekä toimitilarakentaminen. Asuntorakentamisesta yhtiössä vastaa 1.9.2021 alkaen johtaja Auno Mutikainen. Korjausrakentamista vetää kokenut johtaja Tuomas Juvonen. Koko uudisrakentamisesta aiemmin vastannut johtaja Mikko Sirviö siirtyy jatkossa luotsaamaan yhtiön toimitilarakentamista.

– Yhtiömme ovat nyt hyvässä kunnossa, tilauskanta on vahva ja syyskuun loppuun päättyvän tilikauden liikevaihdon arvioidaan olevan noin 180 miljoonaa euroa. Toimintojen vahvistaminen luo edellytykset vakaaseen mutta vahvaan kasvuun, kertoo varatoimitusjohtaja Harri Koho.

– Omaperusteinen rakentaminen on vahvuutemme kilpailu-urakoinnilla viritettynä. Uskon, että hankekehityksemme on jatkossa entistä tehokkaampaa, kun keskitämme osaamisemme tulosyksiköihin. Jatkamme edelleen hankekehitystä koko toiminta-alueella yhdessä konsernin toimitusjohtajan Arto Jokisen sekä linjavetäjien kanssa, kertoo Koho.

Lisätietoja:

Varte Oy, toimitusjohtaja Arto Jokinen, p. 050 327 4000, arto.jokinen@varte.fi;
Varte Oy, varatoimitusjohtaja Harri Koho, p. 050 501 6000, harri.koho@varte.fi