14.4.2021 Varte Lahti rakentaa uudiskohteen Lahden Asunnoille

Varte Lahti rakentaa 108 asuntoa Lahden Asunnoille “Ratavarren Tarina” -kortteliin.

Varte Lahti Oy ja Lahden Asunnot Oy ovat allekirjoittaneet urakkasopimuksen koskien uudiskohteen rakentamista Jaksonkadulle Lahden keskustaan. Varte Lahti Oy voitti loppuvuodesta 2020 järjestetyn Jaksonkatu 3 ja 5 -kohteen urakkatarjouskilpailun.

Kohde käsittää kaksi kuusikerroksista kerrostaloa, joihin rakennetaan yhteensä 108 asuntoa. Lisäksi rakennetaan talojen yhteispiha ja yhteispaikoitushalli. Kohteen huoneistoala on yhteensä 4 902 asm2 ja kokonaisala paikoitushalli mukaan luettuna 10 609 brm2.

– Kohteen taloissa on hyvin huomioitu rakennustekninen laatu ja energiatehokkaat ratkaisut. Tontin sijainti antaa haasteita rakentamisen edetessä mutta hyvällä suunnittelulla ja ennakoinnilla niistä kyllä selvitään, kertoo Varte Lahden työpäällikkö Jani Wessman.

Kohteen sijainti on Lahdessa keskeinen, jossa myös huomioidaan “Ratavarren Tarina” -korttelin pitkä historia.
– Taide personoi talot valmistuttuaan ihan uudella tavalla muokaten myös upealla tavalla koko korttelia ja kaupunkikuvaa. Lahdessa ei ole toista tällaista kohdetta, tämä on uniikki, kertoo Lahden Talojen kiinteistöjohtaja Harry Koskela.

Rakennustöiden aloitusta valmistellaan ja kohde luovutetaan tilaajalle syksyllä 2022.

Lisätietoja
Varte Lahti Oy, Juha Sankari, toimitusjohtaja, p. 044 355 2795, juha.sankari@varte.fi

Varte-konserni
Varte on suomalainen yli 25 vuotta toiminut perheyritys, jonka toiminta keskittyy Pääkaupunkiseudulle ja Lahteen. Varte tekee niin asuin- kuin toimitilarakentamista ja on erikoistunut niin uudis- kuin korjausrakentamiseen. Konsernin liikevaihto 30.9.2020 päättyneellä tilikaudella oli 108,9 miljoonaa euroa. Varten itse kehittämät ja rakennuttamat hankkeet muodostavat valtaosan vuoden 2020-2021 liikevaihdosta. www.varte.fi

Lahden Talot Oy
Olemme Lahden seudun suurin vuokranantaja. Vuokraamme, omistamme, ylläpidämme ja rakennamme laadukkaita mutta mukavan hintatason koteja. Meillä on yli 7 000 asuntoa, joista löytyy viihtyisiä vaihtoehtoja niin kaupungin sykettä rakastaville kuin rauhallisten alueiden ystävillekin. Ympäristövastuullinen toiminta on meille sydämen asia ja teemme koko ajan kovasti töitä energiatehokkaan asumisen eteen. www.lahdentalot.fi