As Oy Lahden Mallasheikki

As Oy Lahden Mallasheikki

MALLASKATU 3

15140 LAHTI

Muuttovalmiita koteja Lahden keskustassa.

Malskin korttelin paraatipaikalla!

Asunto Oy Lahden Mallasheikki sijaitsee Lahden keskustassa, entisellä Mallasjuoman alueella, vehreän kirkkopuiston vieressä. Kävelymatkan päässä torilta ja keskustan palveluista. Historiallinen tehdaskortteli on kokenut muodonmuutoksen viimeisten vuosikymmenien aikana ja pullojen kilinä on vaihtunut puheensorinaan. Mallasheikissä on 37 ihastuttavaa 1-3 huoneen kaupunkikoteja, joista löytyy sopiva koti elämän erilaisiin tarpeisiin. Taloon kätkeytyy oma tunnelmallinen Panimon kellarisauna ja ylhäällä on ihastuttava kattopiha, jossa nautit kesäpäivistä.

Pääset pienellä rahalla uuteen kotiin! Yhtiölaina on neuvoteltu puolestasi kahteen eri lainaan. Lainojen lyhentämiseen pystyt itse vaikuttamaan sen mukaan, miten koet itsellesi parhaimmaksi eri elämän tilanteissa. As Oy Lahden Mallasheikin tontista on 50 % vuokralla, mikä mahdollistaa puolestaan osuuden hoitamisen kuukausittain tonttivuokravastikkeella tai lunastamalla oma osuus, jolloin vapaudut tonttivuokravastikkeen maksusta.

Ota asuntomyyntiimme yhteyttä ja lähdetään yhdessä tutustumaan Mallasheikin viimeisiin vapaisiin asuntoihin!

Lue lisää

Mallasheikin pääsuunnittelijana toimii lahtelainen Arkkitehtityö Oy. Arkkitehtityö on tunnettu arkkitehtitoimisto, joka on osallistunut menestyksekkäästi useisiin arkkitehtuurikilpailuihin ja on ollut kehittämässä Mallasjuoman aluetta yhdessä Malski-säätiön kanssa.

Mallasheikin asunnot ovat kompakteja kaupunkiasuntoja. Asuntojen koot vaihtelevat 27 ja 70 neliön välillä. Yksiöissä on ranskalaiset parvekkeet ja kaikissa suuremmissa asunnoissa omat lasitetut parvekkeensa. Lisäksi kaikissa asunnoissa ikkuna-aukot ovat suuret, jolloin asunnot ovat valoisia. Kaikkien asuntojen kosteat tilat ovat laatoitettuja ja oleskelutilojen lattiat ovat parkettia. Kaukolämpöön liitetty lattialämmitys ja huoneistokohtainen ilmanvaihto takaavat miellyttävät asumisolosuhteet kaikissa asunnoissa. Lattialämmityksen ansiosta lämmönjakautuminen asunnossa on tasaista ja asunnon seinistä puuttuvat tilaa vievät lämmityspatterit.

Mallasheikin monipuoliset yhteistilat mahdollistavat miellyttävän asumisen nykyisessä kerrostalossa. Taloyhtiön yhteistilojen keulakuvana toimii ylimmässä kerroksessa sijaitseva kattopiha. Kattopihalla sijaitsee viihtyisä oleskeluryhmä, josta avautuvat avarat näkymät Malskin alueelle. Kattopihalle voit mennä kauniina kesäpäivänä istuskelemaan ja lukemaan sekä nauttimaan auringosta. Historian henkeä taloon luo talon oma Panimon kellarisauna, jokä kätkeytyy kellarikerrokseen.

Olemme säästäneet asuntosi neliöt tehokkaaseen asumiseen. Käytössäsi on myös kuivaushuone ja irtaimistovarastot taloyhtiön pohjakerroksessa. Kuljet helposti hissillä asuintiloista niin kellariin kuin kattopihallekin. Taloyhtiöön on varattu runsaasti edullista pysäköintitilaa. Voit ostaa erillisenä osakkeina myytävän lämmitystolpalla varustetun autopaikan taloyhtiön pihalta. Mahdollisuus on myös omaan sähköauton latauspaikkaan. Lisäksi Malskin alueen maanalainen pysäköintihalli Mallasparkki sijaitsee taloyhtiön välittömässä läheisyydessä.

 

Kohdetyyppi
  • Kohdetyyppi
  • Kerrostalo
  • Tontti oma 50 %, vuokra 50 %
PintaAla
  • Pinta-ala
  • 27 - 70 m2
Hinnat
  • Velattomat myyntihinnat
  • 129 697 - 339 647 €
Huoneistotyypit
  • Huoneistotyypit
  • 1-3 huonetta

Sijainti

As Oy Lahden Mallasheikki sijaitsee Lahden ytimessä, arvostetulla Malskin alueella Mallaskadun ja Mattsoninaukion kulmassa. Keskustan palvelut ovat kivenheiton päässä Kirkkopuiston takana. Lahden kauppatori ja kaikki keskustan palvelut ovat vain viiden minuutin kävelymatkan päässä. Kävelet helposti kaikkialle keskustaan niin teatteriin kuin vaikka matkustajavenesatamaan. Välittömästä läheisyydestä löytyvät lisäksi mm. terveysasema ja kirjasto. Mallasheikin viereen, vanhaan säilytettävään panimokiinteistöön rakennetaan tulevina vuosina yritys- ja kulttuurikeskus Malski, johon on tulossa ravintola ja erilaisia kulttuurin sekä kaupan palveluita.

Mallasjuoman alue Lahdessa - Malski

Lahden kaupunki on perustettu vuonna 1905 Keisari Nikolai II Pietarhovista antamalla asetuksellaan. Nykyisin Lahden kaupunki on Suomen 8. suurin noin 120 000 asukkaallaan. Lahdella on pitkä historia teollisuus-kaupunkina, etenkin huonekalu- ja tekstiiliteollisuuden edelläkävijänä Suomessa.Mietojen mallasjuomien valmistukseen tarkoitettu tehdas Oy Mallasjuoma perustettiin vuonna 1912. Teh-taan perustivat Henrik Mattsson sekä hänen poikansa Ernst ja Max. Henrik Mattson oli kotoisin Askolasta ja muutti nuorena miehenä Helsinkiin muurarioppiin. 1860-luvun lopulla hän jätti muurarin ammatin ja ryhtyi kauppiaaksi. Talvella 1868 hän asettui Lahden kylään, jonka elämä oli ratatyömaan ansiosta vilkastunut. Henrik Mattssonin uralla tapahtui ratkaiseva käänne vuonna 1874, jolloin Niemen oluttehdas siirtyi hänen haltuunsa. Vuonna 1902 Mattsson siirsi ensimmäisen panimonsa Lahden kauppalaan. Myöhemmin Mattson perusti uuden yrityksen mietojen mallasjuomien valmistukseen, joka sai nimekseen Oy Mallasjuoma.

Mallasjuomasta tuli nopeasti menestyvä yritys. Tehtailija Henrik Mattsson oli varsinaisen toimialansa lisäksi mukana monessa lahtelaisessa yrityksessä ja hankkeessa. Hän osallistui monipuolisesti kunnalliseen toimintaan. Henrik Mattsson tunnettiin sitkeänä, tarmokkaana ja vastuksia kaihtamattomana miehenä. Uuden tehtaan osoite oli alussa Päijänteenkatu, mutta vuosikymmenien aikana tehdas laajeni neljän korttelin alueelle niin, että konttoriosaston osoitteena mainitaan myös historiankirjoissa Kolkankatu 17. Korttelien sisällä kulki ristikkäin Panimokatu ja Mallaskatu.

Asunnot ja varaustilanne

Huoneiston lisätiedot avautuvat huoneistoa klikkaamalla

Nro. Tyyppi Pinta-ala M2 Velaton hinta Myyntihinta Tontin lunastushinta Hoitovastike Rahoitusvastike Rahoitusvastike 2 Tonttivastike Saatavuus
A1 2h+kt+kh 37.5 Myyty
A2 2h+kt+kh 36.5 Myyty
A3 2h+kt+kh 37.5 Myyty
A4 1h+kt+kh 27 Myyty
A5 1h+kt+kh 27 Myyty
A6 2h+kt+kh 35 Myyty
A7 2h+kt+kh 35 Myyty
A8 2h+kt+kh 45 Myyty
A9 3h+k+s 62.5 Myyty
A10 2h+kt+kh 37.5 Myyty
A11 2h+kt+kh 36.5 Myyty
A12 2h+kt+kh 37.5 Myyty
A13 1h+kt+kh 27 Myyty
A14 1h+kt+kh 27 Myyty
A15 2h+kt+kh 35 Myyty
A16 2h+kt+kh 35 Myyty
A17 2h+kt+kh 45 Myyty
A18 3h+k+s 62.5 236.800 64.374 27.890 243.75 220.00 378.40 86.88 Vapaa
A19 2h+kt+kh 37.5 Myyty
A20 2h+kt+kh 36.5 Myyty
A21 3h+k+s 68.5 Myyty
A22 1h+kt+kh 27 Myyty
A23 2h+kt+kh 35 Myyty
A24 2h+kt+kh 35 Myyty
A25 2h+kt+kh 45 Myyty
A26 3h+k+s 62.5 Myyty
A27 2h+kt+kh 37.5 Myyty
A28 2h+kt+kh 36.5 Myyty
A29 3h+k+s 68.5 275.400 75.310 30.567 267.15 255.00 438.60 95.22 Vapaa
A30 1h+kt+kh 27 Myyty
A31 2h+kt+kh 35 Myyty
A32 2h+kt+kh 35 Myyty
A33 2h+kt+kh 45 Myyty
A34 3h+k+s 62.5 Myyty
A35 2h+kt+kh 49 218.000 59.105 21.866 191.10 202.50 348.30 68.11 Vapaa
A36 3h+kt+s 70 Myyty
A37 3h+k+s 62.5 Myyty

Esittely ja myynti

Rakennustapaseloste

Yleistä

Yhtiö muodostuu yhdestä asuinkerrostalosta jossa on kellarikerros ja 5 asuinkerrosta, huoneistoja on yhteensä 37 kpl. Varastotilat,
kuivaushuone, tekniset tilat, siivouskomero , vss:n tilat ja saunaosasto ovat kellarikerroksessa.
Jätekatos sijaitsee pihalla autojen pysäköintipaikkojen läheisyydessä. Yhtiöllä on pysäköintipaikat pihalla 22 kpl joista yksi paikka on inva-paikka. Porrashuone on varustettu hissillä. Yhtiössä on asukkaiden käytössä saunaosasto, joka sijaitsee kellari kerroksessa. Oleskelua
varten piha-alueet on toteutettu kattopiharatkaisuna joka sijaitsee 5. kerroksen yhteydessä.

As Oy Lahden Mallasheikin energiatehokkuusluokitus on C.

Rakenteet

Perustukset
Rakennus perustetaan rakennesuunnitelmien mukaisesti.

Alapohja
Alapohja on pääosin paikalla valettu lämpöeristetty teräsbetonilaatta .

Ulkoseinät
Julkisivut tehdään arkkitehtisuunnitelmien mukaisesti puhtaaksi muuratusta tiilestä. Parvekkeiden taustaseinät ovat pääosin puuverhoiltuja.

Huoneistojen väliset seinät
Huoneistojen väliset seinät ovat arkkitehti- ja rakennesuunnitelmien mukaisesti pääosin teräsbetonielementtiseiniä. Osana seinärakennetta on betoninen hormielementti.

Kevyet väliseinät
Asuinhuoneiden kevyet väliseinät tehdään teräsrankarakenteisina kipsilevyseininä. Kylpyhuoneiden seinät ovat pääosin kevytsorabetonisia
seinäelementtejä tai kiviaineslevyrakenteisia, hormit ovat kivirakenteisia.

Välipohja
Välipohjat tehdään pääosin ontelolaatoista ja porrashuoneet tehdään tasolaatasta rakennesuunnitelmien mukaisesti.

Portaat
Portaat ovat elementtirakenteisia, askellankut mosaiikkibetonipintaisia.

Yläpohja
Yläpohja tehdään ontelolaatoista rakennesuunnitelmien mukaan, lämmöneristetty.

Katto
Katto on sisäänpäin kallistettu tasakatto, jossa on kumibitumikermieristys.

Parvekkeet
Parvekkeiden lattiat ovat muottipintaisia betonielementtejä joiden alapinta on telattu tai harjattu. Parvekekaiteet ovat arkkitehtisuunnitelmien mukaisesti pääosin metallirunkoisia lasikaiteita osittain huoneistosta riippuen muuratusta tiilestä. Parvekkeiden lattioilla on parvekematto. Parvekkeet ovat lasitettuja, parvekkeet varustetaan pistorasialla.

Parvekeet on ulkotilaa, joten parvekelasitukset eivät ole tiiviitä. Lasituksen/lasituksen ja lasituksen/seinän välissä on oltava rakoja ilmankiertoa varten.

Asuntojen pintarakenteet

Lattiapinnat

A) Parkettilattiat:
Asuinhuone, keittiö/ keittotila, eteinen ja vaatehuone.
Lattiapinnoitetta ei asenneta kiintokalusteiden alle.
Jalkalistat ovat lattian väriin sävytettyä mäntyä.

B) Vedeneristys ja keraaminen laatta:
Sauna ja kylpyhuone

Seinäpinnat

A) Maalaus:
Asuinhuone, keittiö/ keittotila, eteinen ja vaatehuone. Kiintokalusteiden taustoja ei tasoiteta eikä maalata, pölynsidontakäsittely

B) Vedeneristys ja keraaminen laatta:
Kylpyhuoneen seinät laatoitetaan lattiasta kattoon.
Keittiön/keittotilan yläkaappien ja työ-/ pesupöydän välinen seinän osa.

C) Puupanelointi:
Löylyhuone

Kattopinnat

A) Ruiskutasoitus:
Asuinhuone, eteinen, keittiö/ keittotila

B) Puupanelointi:
Löylyhuone, kylpyhuone ja erillis-wc.

C) Alakatot ja koteloinnit tehdään maalatusta kipsilevystä. Alakattojen ja kotelointien sijainnit ja mitoitus tarkentuvat
rakentamisen aikana.

Ovet ja ikkunat

Huoneistojen kerrostaso-ovet ovat sisään-ulos aukeavia valmistajan vakio-ovia. Ulompi ovi on lakattu jalopuuviilupintainen (tammi) ja sisäovi on tehdasmaalattu laakaovi.

Asuinhuoneistojen väliovet ovat huullettuja tehdasmaalattuja laakaovia. Osa ovista on tehdasmaalattuja liukulaakaovia. Ovikarmit ja karmilistat ovat tehdasmaalattua puuta.

Parvekeovet ovat ulos aukeavia 1-lehtisiä lasikehysovia. Parvekeovien ulkopuoliset osat ovat alumiiniverhottuja, muutoin ne ovat valkoiseksi maalattua puuta.

Saunojen ovet ovat kokolasiovia, lasi kirkas.

Asuntojen ikkunoiden karmit ja puitteet ovat peittomaalattuja, ulkopuite on alumiinia ja karmi on verhottu ulkopuolelta alumiinilla. Kaikkiin asuntojen ikkunoihin asennetaan sälekaihtimet.

Kalusteet, varusteet ja laitteet

Kalusteet ja komerot ovat tehdasvalmisteisia kiintokalusteita.

Asuinhuoneiden ja eteisten komeroiden kalusteovet ovat maalattuja MDF- ovia kalustesuunnitelmien mukaisesti.

Keittiöt/ keittotilat
Keittiökalusteiden ovet ovat vakiovärisävyillä maalattuja MDF-ovia. Työpöytätasot ovat laminaattia.
Tasoon upotetut pesualtaat ovat ruostumatonta terästä.

Olohuoneet ja olohuoneen yhteydessä oleva ruokailutila varustetaan kahdella verhokiskolla, muut asuinhuoneet yhdellä.

Keittiöissä/ keittotiloissa on 60 cm leveä kalusteuuni ja keraaminen keittotaso (osassa asunnoista 50 cm keraaminen liesi /uuni)
Keittotason päällä on liesikupu.

Keittiöissä/ keittotiloissa on pääosin 60 cm leveä astianpesukone arkkitehtisuunnitelmien mukaisesti. (Joissakin 1h ja 2h
asunnoissa on 42 cm leveä astianpesukone- tarkista leveys tarvittaessa asuntomyynnistä).

Kylmäkalusteet:
1-2h+kt: yksi jää-pakastinkaappiyhdistelmä.
3h+kt: jääkaappi ja kaappipakastin.

Kaikissa keittiöissä on tilavaraus kalusteisiin sijoitettavalle mikroaaltouunille.

Kylpyhuone
Kylpyhuoneissa on kalustekaavion mukaisesti peilikaappi, keraaminen allas, alla alakaapit.

Kylpyhuoneissa on suihkuseinä.

Kylpyhuoneissa on pyykinpesukoneliitäntä ja varaus kuivausrummulle. Pyykinsäilytys on kalustepyykkikomerossa asunnon kylpyhuoneessa.

Asuntosaunat
Laudetasot, askelmat ja kaiteet ovat tervaleppää tai haapaa, tukirakenteena höylätty havupuu.

Vesijohtokalusteet
Sekoittajat ovat yksiotesekoittajia, suihkuissa on termostaattihanat. Asunnoissa on huoneistokohtainen kylmän ja lämpimän käyttövedenmittaus. Vesimittarit ovat etäluettavia.

Ilmanvaihto
Asunnoissa on asuntokohtaisella iv-kojeella toteutettu koneellinen ilmanvaihto varustettuna lämmön talteenotolla.

Antennipisteet
Yksi kpl / asuinhuone (ei keittiö), olohuoneessa kaksi pistettä. Yhtiö liitetään kaapeli-TV-verkkoon.

Datapisteet
Datapisteitä on vähintään yksi kpl/asuinhuone (ei keittiö) sähkösuunnitelman mukaisesti. Asunnot varustetaan laajakaistayhteydet mahdollistavalla data-kaapeloinnilla (Cat 6 ja luokan E mukainen yleiskaapelointijärjestelmä) ja kiinteällä internet-yhteydellä sähkösuunnitelman mukaisesti. Operaattorit eivät enää toimita kuparikaapelia eli perinteistä puhelinkaapelia. Tämä tarkoittaa sitä, että ”perinteinen” puhelinliittymä ei ole kohteessa käytettävissä. Yhtiö varustetaan valokuituyhteydellä, joka mahdollistaa nopeat tietoliikenneyhteydet.

Palovaroittimet
Asunnot varustetaan verkkovirtaan kytketyillä paristovarmennetuilla palovaroittimilla. Kaikissa makuuhuoneissa on palovaroittimet.

Energiatehokkuus, veden-, sähkön ja lämpöenergian mittaus
Huoneistoissa on huoneistokohtainen veden ja sähkönmittaus.

Lämmitys
Huoneistossa (asuinhuoneet, kylpyhuoneet ja keittiöt/ keittotilat) on lattialämmitys ja kiinteistö liitetään kaukolämpöön. Yhteistiloissa ja porrashuoneissa/- käytävillä on patterilämmitys tilakohtaisella termostaatilla.

Yhteistilat
Ks. kohta Yleistä.
Jätekatos on yhteinen viereisen tontin kanssa, ja sijaitsee autopaikoituksen välittömässä läheisyydessä.

Autopaikoitus
Asunto-osakeyhtiön pysäköintipaikat pihalla katutasossa. Autopaikat ovat erillisinä osakkeina myytäviä lukuun ottamatta yhtä liikuntarajoitteisille varattua paikkaa .

Autopaikkojen mitoitus
Autopaikkojen mitoituksessa noudatetaan aihetta käsittelevän RT-kortin sijasta kohdekohtaista suunnittelua, johon vaikuttavat mm. kaavamääräykset ja paikoitusta varten käytettävissä oleva tila.

Ulkotilat
Sisäänkäyntitasot, pihakäytävät ja ajoneuvoliikennöitävät liikennealueet asfaltoidaan, kivetään, laatoitetaan tai päällystetään kivituhkalla pihasuunnitelman mukaisesti. Kattopiha päällystetään pääosin pihalaatoituksella ja osa tehdään kestopuurakenteisena terassilaudoista. Kattopiha varustetaan istutusaltailla ja oleskeluryhmillä arkkitehtisuunnitelman mukaisesti

Ulkovarusteet ja laitteet
Ulkovarusteet tehdään pihasuunnitelman mukaisesti. Kattopihan ja piha-alueen istutukset tehdään urakkasuoritukseen kuuluvana istutussuunnitelmien mukaisesti.

Rasitteet
Kiinteistö Oy Lahden panimon (yhteinen päätyseinä) kanssa on laadittu rasitesopimukset jätekatoksen yhteiskäytöstä, palomuurirasitteesta sekä 4 autopaikan sijoittamisesta tarvittaessa naapurikiinteistön tontille.

Mikäli kuluttajan ja yrityksen välille tulee erimielisyyksiä, joita ei saada ratkaistuksi osapuolten välisellä neuvottelulla, laki kuluttajariitalautakunnasta mahdollistaa asunnon kauppaan liittyvien asioiden käsittelyn kuluttajariitalautakunnassa (www.kuluttajariita.fi).