Varte rakentaa Bassolle yhteistyössä 145 asuntoa Helsingin Kalasatamaan | 11.8.2021

Varte Oy ja Basso Building Systems Oy ovat allekirjoittaneet urakkasopimuksen koskien kahden uudiskohteen rakentamista Helsingin Kalasatamaan.

Varte rakentaa Bassolle yhteistyössä Helsingin Kalasatamaan, osoitteisiin Vanha talvitie 7 ja Tukkutorinkuja 2 kaksi kerrostaloa, jotka ovat EXCESS-plusenergiatalon kehitysprojektia. Urakkakohde käsittää 5–8 ja 5–13 -kerroksiset asuinkerrostalot, joihin tulee yhteensä 145 asuntoa sekä lisäksi katutasoon 5 liiketilaa ja parkkihalli. Kohteen yhteenlaskettu pinta-ala on 16 165 brm2

Olemme Bassossa tyytyväisiä yhteistyöstä Varten kanssa. Varten vahva tuotanto-osaaminen täydentää erinomaisesti Basson hankkeita niin tässä Kalasataman vaativassa projektissa kuin jatkossakin, kertoo Jukka Lehtonen Bassolta.

Rakennettava kerrostalohanke on EXCESS-plusenergiakerrostalon pilottihanke, joka kuuluu EU:n Horizon 2020 -tutkimus- ja innovaatio-ohjelmaan. Suunnittelukohde on Suomeen rakennettava pilottirakennus, jonka suunnittelua Basso on tehnyt yhdessä EXCESS-projektin eri osapuolien kanssa. Toteutettava rakennus tuottaa vuositasolla enemmän energiaa kuin talon lämmitykseen tarvitaan.

-Olemme iloisia, että pääsemme rakentamaan yhteistyössä Basso Building Systemsin innovatiivisesti kehittämää erittäin energiatehokasta korttelikokonaisuutta. Yhteistyö ko. hankkeen osalta alkoi jo hyvissä ajoin suunnitteluvaiheessa ja olemme päässeet vaikuttamaan osaltamme myös suunnitteluratkaisujen kehittämiseen, toteaa Varten uudisrakentamisen johtaja Mikko Sirviö.

Työt käynnistyvät maanrakennustöillä elokuun alusta 2021. Runkotöiden aloitus ajoittuu tammikuulle 2022. Kohteen arvioitu valmistuminen on 6/2023.

 

Lisätietoja

Varte Oy, Mikko Sirviö, johtaja, p. 040 723 1885, mikko.sirvio@varte.fi

Basso Building Systems Oy, Jukka Lehtonen, p. 0400 227 589, jukka.lehtonen@bassotalo.fi